Το 1ο Μειονοτικο Σχολειο Κομοτηνης επισκεφθηκε ο Ιλχαν Αχμετ

Συνεχάρη τους μαθητές για τις επιδόσεις τους στον τομέα της ανακύκλωσης και στους διαγωνισμούς ρομποτικής

Την πεποίθηση πως στη Θράκη και την Κομοτηνή υπάρχουν πολλά καλά σχολεία, όπως φαίνεται από τις διακρίσεις τους, που όμως χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας, τόνισε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Ο βουλευτής Ροδόπης επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, προκειμένου να συγχαρεί τους μαθητές που για τρίτη συνεχή χρονιά ήρθαν πρώτοι στον όγκο των ανακυκλώσιμων υλικών στον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης στο Δήμο Κομοτηνής, αλλά και πρώτοι φέτος ανάμεσα σε όλα τα σχολεία της χώρας, καθώς και για τις επιδόσεις ομάδων του σχολείου που προκρίθηκαν στους πανελλήνιους τελικούς εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO HELLAS.

Όπως ανέφερε ο κ. Αχμέτ, θέλησε να συγχαρεί τα παιδιά για τις επιδόσεις τους στην ανακύκλωση, που δείχνει ότι είναι υπέρ της ανακύκλωσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και πως, μέσα από την φαντασία τους, κατάφεραν να επαναχρησιμοποιήσουν υλικά, όπως συνέβη στον εικαστικό διαγωνισμό που έλαβαν μέρος.

Παράλληλα τόνισε πως είναι σημαντικό ότι το σχολείο κατάφερε στο διαγωνισμό ρομποτικής καινοτομίας να προκριθεί, συμμετέχοντας μάλιστα στην τελική φάση με τρεις ομάδες, και προτάσεις για συλλογή κερασιών, για συλλογή καπνού, και την εκτροφή των ζώων με ρομποτικό τρόπο.

Όλες αυτές οι διακρίσεις, σημείωσε, δίνουν το μήνυμα πως τα σχολεία στη Θράκη, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το 1ο Μειονοτικό, είναι ένα καλό σχολείο, που όταν οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι γονείς αγωνίζονται και συντονίζονται, μπορούν να πραγματοποιούνται θαύματα.

«Παρά τα όσα ακούγονται κατά καιρούς, πως στην Περιφέρεια τα σχολεία δεν είναι καλά, η πραγματικότητα διαψεύδει κατηγορηματικά τέτοιου είδους φήμες» ξεκαθάρισε ο βουλευτής και εξήγησε πως με την επίσκεψη «θέλουμε να δείξουμε ότι συγχαίρουμε αυτά τα παιδιά, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, και ζητάμε από την Ελληνική πολιτεία να στηρίξει το μειονοτικό σχολείο, αφού είναι δικαίωμα επιλογής για τη μειονότητα, είτε από υλική άποψη είτε προς τη λειτουργία τους».

Η προσπάθεια ξεκινά από το σπίτι

Εκ μέρους του σχολείου ο κ. Δελή Χασάν Ριτβάν τόνισε πως το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με θαυμάσιο τρόπο, και η πανελλαδική τους πρωτιά τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν το πρόγραμμα με τον ίδιο ρυθμό.

«Στη Θράκη, όταν κάνουμε τέτοιες επιτυχίες νιώθουμε όλοι υπερηφάνεια» ανέφερε, τονίζοντας πως το σχολείο συμμετείχε και στην εικαστική δράση του Followgreen, και περιμένουν στο τέλος του μήνα, στον διαγωνισμό που έγινε για τη συλλογή μπαταριών, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα να είναι πρώτοι.

Εξήρε δε την προσπάθεια που έχει κάνει ο Σύλλογος Γονέων, και την βοήθεια τους, μιας και η όλη διαδικασία ξεκινά από το σπίτι.

Όπως εξήγησε εκεί συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά και σε κάθε οικογένεια αναλογεί περίπου τρεις σακούλες ανακυκλώσιμων κάθε εβδομάδα, για αυτό και συγκέντρωσαν 245.000 πόντους. «Θέλουμε να βάλουμε τα παιδιά στο παιχνίδι μαζί με την οικογένειά τους, ώστε να συγκεντρώνει το ανακυκλώσιμο υλικό, και να ενθαρρύνει το παιδάκι να γίνει σωστά η διαλογή» σημείωσε, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρχει ένα σοβαρό και κοινωνικό περιεχόμενο στο θέμα της ανακύκλωσης, μιας και μας αφορά όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.