Την ενταξη στο επιδομα θερμανσης καυσοξυλων και πελλετ για ολους τους οικισμους του Δημου Μαρωνειας-Σαπων ζητα ο Δ. Χαριτου

Αναφορά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον υπουργό οικονομικών

Ως αναφορά στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, με το οποίο ζητείται η ένταξη καυσόξυλων και πέλλετ στο επίδομα θέρμανσης για όλους τους οικισμούς του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, καθώς και η άμβλυνση στα κριτήρια χορήγησής του.

Όπως εξηγεί ο βουλευτής στην αναφορά του «στις σημερινές συνθήκες εκτίναξης του κόστους ενέργειας και της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, σωστά  επισημαίνεται στο ψήφισμα ότι στην πλειοψηφία τους οι δημότες της περιοχής λόγω του βαρύ και μεγάλης διάρκειας χειμώνα χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους καυσόξυλα και βιομάζα και όχι πετρέλαιο το οποίο αδυνατούν να προμηθευτούν λόγω της υψηλής τιμής του. Έτσι αδίκως εξαιρούνται από το επίδομα θέρμανσης, τη στιγμή που το λαμβάνουν πολίτες άλλων περιοχών της χώρας με ηπιότερο χειμώνα, που έχουν τη δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου».

Ο βουλευτής όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο του οικείου δήμου καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών της περιοχής, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα επιβίωσης, με την ένταξη στο επίδομα θέρμανσης των καυσόξυλων και πέλλετ αλλά και την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να είναι προσιτό από όλους τους πολίτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.