«Τα βολεματα ημετερων ακομη καλα κρατουν»

Δημόσια καταγγελία από τον πρόεδρου του ΠΑΣΥΠ Γ. Δημητριάδη

«Προϊόν ρουσφετιού» χαρακτηρίζει δύο πρόσφατες προκηρύξεις θέσεων εργασίας ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων. Σε δημόσια καταγγελία του ο κ. Γιώργος Δημητριάδης κάνει λόγο για κυνική και απροκάλυπτη παράκαμψη του ΑΣΕΠ, αναφερόμενος στην  προκήρυξη 2/2021, που αφορά την πρόσληψη 59 ατόμων ΠΕ κατηγορίας ειδικού επιστημονικού προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να συνδράμουν στις ανάγκες υπηρεσιακών μονάδων του κεντρικού καταστήματος, όπως επίσης και στις 100 προσλήψεις ΠΕ κατηγορίας στον ΕΦΚΑ με σύμβαση μίσθωσης έργου για να συνδράμουν στις εκκρεμείς συντάξεις μόνο στην Αθήνα.  

«Δυστυχώς το επιτελικό κράτος και τα βολέματα ημέτερων ακόμη καλά κρατούν» τονίζει στην καταγγελία του ο κ. Δημητριάδης για να απευθύνει δημόσια δύο ερωτήματα προς την κυβέρνηση.

Ολόκληρη η καταγγελία του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων είναι η εξής:

«Με βαθιά οργή και αγανάκτηση διαπιστώνω πως αυτές οι προσλήψεις προσωπικού τόσο στην Τράπεζα της Ελλάδος όσο και στον ΕΦΚΑ αποτελούν για ακόμη μία φορά προϊόν «ρουσφετιού».  Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ο τρόπος που θα λάβουν χώρα αυτές οι προσλήψεις, αφού διαβάζοντας κανείς προσεκτικά και διεξοδικά την προκήρυξη της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και του ΕΦΚΑ μπορεί να διαπιστώσει πως η επιλογή των υποψήφιων στην μεν Τράπεζα θα γίνει μέσω της  «ICAP People Solutions Ανώνυμη Εταιρεία – Σύμβουλοι Ανθρώπινου Δυναμικού σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος» ενώ στον δε ΕΦΚΑ η επιλογή των υποψήφιων θα γίνει μόνο από τον ίδιο τον φορέα.

Δεν φαίνεται να γίνεται καμία αναφορά σε διαδικασίες-κριτήρια ΑΣΕΠ, μάλιστα στην επικείμενη προκήρυξη της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρεται μόνο πως αρμόδιοι για τις προσλήψεις θα είναι η παραπάνω ιδιωτική εταιρεία σύμβουλων Ανθρωπίνου δυναμικού ενώ από την άλλη στον ΕΦΚΑ δεν διαφαίνεται  πουθενά ούτε ο τρόπος επιλογής αλλά ούτε και ο τρόπος μοριοδότησης των υποψηφίων. 

Όταν όμως παρακάμπτεται με τέτοιο κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο ο ΑΣΕΠ και τα μόνα κριτήρια πρόσληψης-επιλογής είναι το βιογραφικό του κάθε υποψηφίου και μια συνέντευξη άνευ κριτηρίων ΑΣΕΠ και μοριοδότησης, τότε το μέλλον της όποιας αλχημείας είναι δυσοίωνο και πραγματικά η όλη διαδικασία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. 

Το δε εξής απίστευτο στις προσλήψεις της Τράπεζας της Ελλάδος είναι πως μετά τα 2 χρόνια σύμβασης θα μετατραπούν αυτόματα όλες αυτές οι συμβάσεις σε επ’ αορίστου χρόνου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως σε προηγουμένη προκήρυξη της ίδιας Τράπεζας υπήρξε κανονικός γραπτός διαγωνισμός, κάτι που δείχνει πως στο παρελθόν υπήρχε τουλάχιστον έστω και λίγο το αίσθημα της αξιοκρατίας. 

Ζητούμε από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Φορείς να τηρήσουν τα προσχήματα και να μας απαντήσουν στα εξής παρακάτω ερωτήματα:

  1. Γιατί γίνεται τέτοια απαξίωση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού;
  2. Αντιλαμβάνεστε τι μηνύματα προβάλετε ως Κυβέρνηση με αυτές σας τις κινήσεις στην νέα γενιά της χώρας μας;  

Τέλος η παρούσα καταγγελία αποδεικνύει πως δυστυχώς το επιτελικό κράτος και τα βολέματα ημέτερων ακόμη καλά κρατούν. Η κυβέρνηση της ΝΔ αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για όλη την έλλειψη αξιοκρατίας και για την διάλυση των δομών του κράτους δίκαιου και της ισονομίας. 

Ήρθε η στιγμή να αναλάβουμε άμεσα την κατάσταση στα χέρια μας αφού ως νέα γενιά αυτού του τόπου δικαιούμαστε ένα καλύτερα αύριο με κατοχύρωση των βασικών μας δικαιωμάτων, έτσι ώστε να μην βρεθούμε στο μέλλον σε ακόμη χειρότερη θέση από αυτή που βρισκόμαστε σήμερα που η ανεργία των νέων ανθρώπων αγγίζει το ζενίθ και ο βασικός μισθός το ναδίρ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.