ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβερνηση παρακαμπτει τα αντικειμενικα κριτηρια στις μεταθεσεις του Στρατου Ξηρας

Ερώτηση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα κριτήρια μεταθέσεων

Τις αδικίες στους κανόνες μοριοδότησης μεταθέσεων του Στρατού Ξηράς και τις αυξανόμενες επιστροφές απόστρατων σε θέσεις που στερούνται οι εν ενεργεία αξιωματικοί με υπουργική απόφαση της κυβέρνησης, φέρνουν στη Βουλή 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσά τους ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου. Πρόκειται για ένα από τα θέματα που είχε τεθεί εκ μέρους των εκπροσώπων της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην πρόσφατη συνάντηση με τον βουλευτή κ. Χαρίτου.

Σε ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του αναπληρωτή τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Γιώργου Τσίπρα επισημαίνοντας οι αδικίες όπως η ανώτερη μοριοδότηση για όσους υπηρετούν στα υπουργικά γραφεία και στη ΓΓ ΥΠΕΘΑ σε σχέση με τους διοικητές των μονάδων εκστρατείας στον Έβρο και τα νησιά, αλλά και το ότι με ειδική διάταξη παρέχεται η εξουσία στο Συμβούλιο Μεταθέσεων να κάνει επιλογές μεταθέσεων εξωτερικού ανεξάρτητα από τη σειρά μοριοδότησης, παρακάμπτοντας τα αντικειμενικά κριτήρια της μοριοδότησης και υπονομεύοντας τον διαφανή σκοπό του συστήματος.

Οι βουλευτές εγκαλούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις αλλαγές στα κριτήρια των μεταθέσεων και με αίτημα κατάθεσης εγγράφων ζητούν να διαβιβάσει πλήρη κατάλογο του συνόλου των αποστράτων αξιωματικών που έχουν ανακληθεί στην ενέργεια και ποιες θέσεις ευθύνης έχουν αναλάβει, όπως και την οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του έτους 2021 και 2022 για τις αυξημένες προσλήψεις αποστράτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.