Συνδιασκεψη της Νεας Αριστερας στην Κομοτηνη τελη Φλεβαρη-αρχες Μαρτη

Στ. Σακελλίων: «Ερχόμαστε να πούμε στον κόσμο κάτι το οποίο θα τον βοηθήσει στη ζωή του»

Στις τάξεις της Νέας Αριστεράς συγκαταλέγεται πλέον ο άλλοτε γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων, ο οποίος μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής» για τους λόγους της αποχώρησης, το πολιτικό τοπίο και τις επιδιώξεις του νέου πολιτικού εγχειρήματος.

Αρχής γενομένης από τους λόγους της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σακελλίων έκανε λόγο για «αλλαγή» του κόμματος. «Το κόμμα που  φτιάξαμε, που χτίσαμε, που  ιδρώσαμε για αυτό το κόμμα, ξαφνικά άλλαξε. Ανεπαισθήτως άλλαξε και  από τον Σεπτέμβρη  και  ύστερα βροντωδώς άλλαξε. Άρα  θεωρούμε ότι δεν μας εξέφραζε πια» είπε συγκεκριμένα  για να καταθέσει την άποψη πως «αυτό που πλήγωσε τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, ήταν η απουσία πια ταυτότητας και ένα έλλειμμα αξιοπιστίας».

«Να φτιάξουμε μαζί ένα σχήμα»

Αναφερόμενος στην απόφαση για τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς έκανε λόγο για δύσκολο εγχείρημα «γιατί το να ξεκινάς από την αρχή δεν είναι εύκολο πράγμα» ενώ αναφερόμενος στην πολιτική απεύθυνση του υπό σύσταση κόμματος ο κ. Σακελλίων εξήγησε πως «θέλουμε να απευθυνθούμε στους  αριστερούς και τις αριστερές, στους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες, στους οικολόγους, σε όλους τους ανθρώπους καλής  θέλησης, οι οποίοι μπορούν να φτιάξουν ένα νέο σχήμα που θα τους εκφράσει  και τους εκπροσωπήσει, ένα νέο σχήμα  που θα έχει όμως συγκεκριμένη ταυτότητα. Αυτό το οποίο θα θέλαμε να προτείνουμε στους πολίτες είναι να φτιάξουμε μαζί ένα σχήμα που θα  τους εκπροσωπεί αξιόπιστα και ειλικρινά.  Θα  είναι  το δικό  του σχήμα. Δηλαδή, χωρίς ηγετισμούς ή  προσωπολατρίες ή οτιδήποτε άλλο». 

Από την κριτική του κ. Σακελλίωνα δεν έλειψε και η αναφορά στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «αντίπαλός μας σήμερα είναι μια σκληρή νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά  κυβέρνηση, που  έχει  και τα στοιχεία του καθεστώτος. Δεν  έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και η σημερινή Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε φαίνεται σε κάθε φάση».

«Δεν θέλουμε να γίνουμε  ένα γκρουπούσκουλο που θα  παίρνει 2,5-3%»

Ο ίδιος απέρριψε τις «προβλέψεις» για τη δημιουργία ενός ακόμα μικρού κόμματος υπογραμμίζοντας πως «εμάς σαν  Νέα Αριστερά μας ενδιαφέρει το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος.  Δεν θέλουμε να γίνουμε  ένα γκρουπούσκουλο που θα  παίρνει 2,5-3%, θα  έχει  κάποια κοινωνική εκπροσώπηση και  τελείωσε η ιστορία. Όχι, μας  ενδιαφέρει  να κυβερνηθεί η χώρα. Το θέμα είναι το πώς θα κυβερνηθεί. Χρειάζονται συγκεκριμένα  πράγματα, συγκεκριμένο σχέδιο που να έχει ταυτότητα. Είμαστε  αριστεροί και αριστερές και  αριστερά, κι  αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Δεν  θέλουμε να μπερδέψουμε τον κόσμο. Ερχόμαστε και του λέμε, είσαι  ικανοποιημένος  από την  ακρίβεια  στο σούπερ  μάρκετ, είσαι ικανοποιημένος από τις εργασιακές συνθήκες, είσαι  ικανοποιημένος από την κατάσταση του ΕΣΥ;  Αν λοιπόν δεν  είσαι,  έλα  να  συζητήσουμε πώς μπορεί  αυτό το πράγμα να αλλάξει,  να διορθωθεί».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Σακελλίων προανήγγειλε πως στα τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη προγραμματίζεται την πόλη μας συνδιάσκεψη από στελέχη της Νέας Αριστεράς με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους. «Θα γίνει ανοιχτή συνέλευση του κόσμου που εκεί θα  συζητήσουμε πώς θα πάει το εγχείρημα και σε τοπικό επίπεδο», εξήγησε.

Κλείνοντας ο ίδιος ανέφερε πως «είμαστε σε κίνηση και είμαστε υποχρεωμένοι  να είμαστε σε κίνηση  γιατί οι  ευρωεκλογές είναι  κοντά. Το θέμα  είναι  να πείσουμε τους πολίτες, κι αυτό είναι το σημαντικό: να καταλάβει ο κόσμος ότι ερχόμαστε να του πούμε κάτι το οποίο θα τον βοηθήσει στη  ζωή του. Αυτό είναι το σημαντικό  και  να το πιστέψει  αυτό το πράγμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.