Συναντηση βουλευτη Ροδοπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημητρη Χαριτου με το σωματειο σχολικων καθαριστριων Ν. Ροδοπης

Να σταματήσει η εργασιακή ζούγκλα για τις σχολικές καθαρίστριες, να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των Δήμων της Ροδόπης ζητά ο βουλευτής με ερώτηση που κατέθεσε

Τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκαν στο γραφείο του εκπρόσωποι του σωματείου σχολικών καθαριστριών Ν.Ροδόπης και συζήτησαν τα προβλήματα του κλάδου τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, παρουσία μελών του Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μ. Σουλιώτη και Δ. Δημητριάδη.

Οι εργαζόμενες εξέφρασαν την αντίθεση τους  στην απόφαση του υπουργού Εσωτερικών να μειώσει τις  ώρες εργασίας που δόθηκαν στους Δήμους, ιδιαίτερα στον Δήμο Κομοτηνής, την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι ανάγκες καθαριότητας στα σχολεία. Όπως τόνισαν μια τέτοια απόφαση μετατρέπει την εργασία σε μερική απασχόληση, σε τρίωρη και σε κάποιες περιπτώσεις δίωρη, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο εισόδημά τους όσο και στις συνθήκες υγιεινής στις σχολικές μονάδες εν μέσω του ενδεχομένου να υπάρξει ένα νέο κύμα πανδημίας.

Ο βουλευτής στη συζήτηση σημείωσε τη μεγάλη συνεισφορά των σχολικών καθαριστριών τη μακρά περίοδο της πανδημίας για  να υπάρξουν συνθήκες υγιεινής και  ασφάλειας στις σχολικές μονάδες, φορτίο  δύσκολο που επωμίστηκαν οι ίδιες με δικό τους προσωπικό κόστος παρότι εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ο βουλευτής ενημέρωσε τις εκπροσώπους των σχολικών καθαριστριών ότι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τον υπουργό Εσωτερικών  να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των Δήμων της Ροδόπης, ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και να σταματήσει η εργασιακή επισφάλεια των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών/στών. Ενώ υπενθύμισε ότι επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θεσπίστηκε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο για τις υποχρεωτικές συμβάσεις διετούς διάρκειας, την αύξηση των αμοιβών, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, την πρόβλεψη για επιπλέον αμοιβή για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, την χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας κα. Ρυθμίσεις που αναγνώρισαν από την πλευρά τους οι εργαζόμενες ότι ήταν πράγματι σημαντικές και στην σωστή κατεύθυνση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.