Συναντηση Αντιπεριφερειαρχη Ροδοπης με τον Υφυπουργο Αγροτικης Αναπτυξης

Το τραπέζι της συζήτησης τα προβλήματα στις καλλιέργειες λόγω των ξηροθερμικών συνθηκών του Αυγούστου

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Κελέτση, συναντήθηκε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης μαζί με τον κ. Νίκο Κολάτσο, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας ΑΜΘ. 

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα στις τοπικές αγροτικές καλλιέργειες λόγω των ξηροθερμικών συνθηκών και της παρατεταμένης ανομβρίας που επικράτησαν τους προηγούμενους μήνες στην Ροδόπη.

Όπως εξήγησε σε ανάρτησή του ο κ. Τσαλικίδης, «ιδίως για το βαμβάκι, που οι απώλειες εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το 1/3 της παραγωγής, ζητήσαμε,

-μείωση του στρεμματικού πλαφόν κατά 30%

– αποζημίωση της απώλειας παραγωγής

– αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να περιλαμβάνει ως αίτιο αποζημίωσης, τις αρνητικές επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής».

Επίσης, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση νερού για την αξιοποίηση της καλλιεργήσιμης γης, στη βάση των συνεπειών που επιφέρει η κλιματική κρίση.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους αγρότες μας και τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας» διαβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης για να συμπληρώσει ακόμη πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.