Συναντησεις με φορεις αλλα και πυροπληκτους ειχε κλιμακιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην Ροδοπη

Αποτελούμενο από τον Θανάση Γλαβίνα, τον Ιλχάν Αχμέτ και μέλη του κόμματος γνώρισε τα προβλήματα σε θέματα αποζημιώσεων για τους πυρόπληκτους, και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στους φορείς

Συνολικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του κόμματος Ν. Ανδρουλάκης την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη

Συναντήσεις με φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, αλλά και με πυρόπληκτους του Δήμου Ιάσμου είχαν τα μέλη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που περιόδευσε στην Ροδόπη την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, ενόψει της εκδήλωσης –ημερίδας «Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον: Σύνθεση απόψεων και πολιτικής», που θα λάβει χώρα την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη με την συμμετοχή του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, κ. Θανάση Γλαβίνα, τον βουλευτή Ροδόπης, κ. Ιλχάν Αχμέτ, τα μέλη της Κ.Π.Ε., τον γραμματέα και τα μέλη της Ν.Ε. Ροδόπης και αρχικά επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Μαρωνείας- Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο και στη συνέχεια τον Δήμαρχο Ιάσμου κ. Μουμίν Μουμίν.

Στον Ίασμο μάλιστα συνομίλησε με πυρόπληκτους της περιοχής που τους εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε θέματα αποζημιώσεων τόσο για οικίες, όσο και για ζωικό κεφάλαιο και καλλιέργειες, ζητώντας την παρέμβαση τους ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Κατέθεσαν επίσης την ανησυχία τους ενόψει του χειμώνα, και τα προβλήματα που αυτός μπορεί να φέρει με πλημμύρες, κάτι το οποίο συζήτησε το κλιμάκιο και με τους εργαζομένους της Διεύθυνσης Δασών ν. Ροδόπης, ενώ κατόπιν επισκέφτηκαν την ιεραρχία και τους εργαζομένους των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ροδόπης.

Ρεαλιστική αντιπολίτευση με προτάσεις

Από τη πλευρά του ο κ. Γλαβίνας τόνισε πως η επίσκεψή τους αποτελεί μέρος της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ να ενσκύψει στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, με ένα από αυτά να είναι τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, της προστασίας που περιβάλλοντος και των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκαν τους δυο δήμους όπου υπήρξαν σοβαρά προβλήματα από τις πυρκαγιές, τους Δήμους Μαρωνείας-Σαπών και Ιάσμου, που υπέστησαν σοβαρές καταστροφές.

Ενημερώθηκαν επίσης από τη Δασική Υπηρεσία για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθούν οι πλημμύρες, αλλά και την αναγέννηση του δάσους, και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Ειδική μνεία έκανε στην συνάντηση με τους πυρόπληκτους στον Ίασμο, που περιμένουν τις αποζημιώσεις και θέλουν να ξαναδημιουργήσουν, όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν.

Όπως εξήγησε ο κ. Γλαβίνας, έχουν ήδη κάνει ενέργειες στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και δεσμεύτηκαν πως θα συνεχίσουν την πίεση προς την κεντρική Κυβέρνηση ώστε να βρεθεί λύση στα προβλήματα τους, γιατί υπέστησαν πολύ μεγάλες καταστροφές.

Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν στον Έβρο, και από άλλα κλιμάκια του κόμματος, ενόψει της εκδήλωσης –ημερίδας της Κυριακής, που αποτελεί μέρος της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ να δει τα προβλήματα με ρεαλιστικό τρόπο, χωρίς στείρα άγονη αντιπολίτευση, αλλά με επί τόπου επισκέψεις, κατάθεση προτάσεων, συζήτηση με ειδικούς και διερεύνηση των ενδεδειγμένων λύσεων, συζήτηση με την κοινωνία των πολιτών και τους κοινωνικούς φορείς ώστε να συνδιαμορφώσει ένα πλαίσιο το οποίο θα δώσει τις προτάσεις που χρειάζεται η χώρα την επόμενη ημέρα.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά όπως υπογράμμισε ο κ. Γλαβίνας, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει φυσικά τα όποια προβλήματα, και αναδεικνύει τις αδυναμίες και τα προβλήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, και χτίζει ένα πλαίσιο ώστε την επόμενη μέρα να παρουσιάσει μια πρόταση διακυβέρνηση.

Μόνη πραγματική μεταρρυθμιστική δύναμη το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ έχει προτάσεις και για τα ζητήματα της ακρίβειας, την υγεία, και όλη τη γκάμα προβλημάτων καταθέτοντας και τις προτάσεις τους.

Ο κ. Γλαβίνας αναφέρθηκε και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που επιβεβαιώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα, και την σταθερή διαρκή άνοδό του, που θεωρεί πως βασίζεται σε στέρεες βάσεις, και πιστεύει πως μέχρι τα Ευρωεκλογές θα έχουν παρουσιάσει όλη τη δέσμη προτάσεων του, και θα διευρύνει ακόμα περισσότερο την εθνική του απήχηση.

Άλλωστε θεωρεί πως μόνο το ΠΑΣΟΚ προωθεί τις μεταρρυθμίσεις, και όχι τις «ψευδομεταρρυθμίσεις», όπως τις χαρακτήρισε, της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως το φορολογικό νομοσχέδιο που επιφέρει φοβερές αδικίες, προσπαθώντας να λύσει ένα διαχρονικό πρόβλημα με παλιά εργαλεία, ενώ υπάρχουν οι τρόποι και οι μέθοδοι για να εντοπιστεί η φοροδιαφυγή.

Σε αυτά τα πλαίσια, τόνισε, υπάρχει ανάγκη για μια ισχυρή αντιπρόταση, ένα σύγχρονο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που χτίζουν με πολύ κόπο και υπομονή.

Ο κόσμος στρέφεται πολιτικά προς το ΠΑΣΟΚ

Τέλος ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ μετέφερε το έντονο ενδιαφέρον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για την Θράκη, ιδιαίτερα μετά από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, και θα καταθέσει από την Αλεξανδρούπολη την πρόταση του κόμματος για την πρόληψη και την κλιματική αλλαγή πανελλαδικά.

Και αυτός αναφέρθηκε στην συνομιλία τους με τους πυρόπληκτους, που μαζεύτηκαν αυθόρμητα για να ζητήσουν ενημέρωση, κάτι που, σύμφωνα με τον βουλευτή, δείχνει πως ο κόσμος έχει στραφεί πολιτικά προς αυτούς.

Τους ευχαρίστησαν για τις πρωτοβουλίες τους στη Βουλή, από τον αποκλεισμό της Ροδόπης από τα μέτρα του ΥΠΑΑΤ, για την αναστροφή της οποίας πήρε ο κ. Αχμέτ διαβεβαιώσεις.

Όμως αυτό που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης, είναι η πρόληψη, και για αυτό συζήτησαν με όλους τους φορείς που συναντήθηκαν, τις παθογένειες στη Δασική υπηρεσία, αλλά και την γραφειοκρατία και τις νομικές αγκυλώσεις που δεν επιτρέπει να γίνουν εν καιρώ τα έργα.  Αυτό τόνισε ο Γραμματέας Ροδόπης κ. Νότης Χαραλαμπίδης, που επεσήμανε πως διαπίστωσαν υποστελέχωση των υπηρεσιών, και πως δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα προστασίας λόγω των αγκυλώσεων, και άλλα θέματα που χρειάζονται επίλυση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.