Στις 1&2 Απριλιου στην Καβαλα το συνεδριο των αιρετων γυναικων της ΚΕΔΕ

Με τίτλο «Η ισότητα στην Πόλη»

Το διήμερο 1 και 2 Απριλίου θα λάβει χώρα στην Καβάλα το συνέδριο των αιρετών γυναικών, που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιανουάριο η Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ σε σχετική συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί, παρουσία του προέδρου της Γ. Πατούλη, με τίτλο «Η Ισότητα στην Πόλη».
 
Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης της «Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες». Πρώτο βήμα για την υλοποίηση των αρχών της Χάρτας είναι κατά τη διάρκειά του συνεδρίου οι εκπρόσωποι των δήμων της χώρας να προχωρήσουν στην υπογραφή της, ενώ το αμέσως επόμενο είναι η δημιουργία και λειτουργία Γραφείων Ισότητας σε όλους τους δήμους της χώρας.
 
Οι εργασίες του συνεδρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε θα λάβουν χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Ξενοδοχείο Lucy της Καβάλας, ενώ σε αυτές αναμένεται να παραβρεθούν μεταξύ άλλων ο Υπουργός  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της Ένωσης  Γ. Πατούλη, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αϊχαν Καρά Γιουσούφ, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινή Κούβελα,  η ευρωβουλευτής κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, καθώς και πληθώρα αιρετών γυναικών από όλη την Ελλάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.