Στη δημοσιοτητα τα «ποθεν εσχες» των πολιτικων

Τι δήλωσαν οι βουλευτές Ροδόπης

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Πέμπτη 23 Ιουνίου τα πόθεν έσχες για την οικονομική χρήση του 2020 όσων είναι υπόχρεοι από τα πολιτικά πρόσωπα και τους αιρετούς κατάθεσης στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που κατατέθηκαν στην Επιτροπή το 2021 και αφορούν την οικονομική χρήση του 2020, συνολικά ανέρχονται σε 1.068.

Τονίζεται ότι οι δηλώσεις που αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων είναι ανέλεγκτες όπως τις κατέθεσαν οι υπόχρεοι.

Για τους τρεις βουλευτές Ροδόπης τα πόθεν έσχες συνοπτικά έχουν ως εξής:

Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδη δήλωσε εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά ύψους 6.329, 25 ευρώ, ενώ το συνολικό καθαρό του εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα πρόσθετες αμοιβές κτλ. ανήλθε σε 72.860,72 ευρώ. Επίσης τα έσοδα του από μερίσματα, τόκους και λοιπά δικαιώματα ανήλθαν σε 2,09 ευρώ και έσοδα από ακίνητα ύψους 67,50 ευρώ. Τέλος η σύζυγός του δήλωσε εισοδήματα από ακίνητα 13.440 ευρώ.

Ο κ. Στυλιανίδης δηλώνει ακόμα κάτοχος ενός ομολόγου που απέκτησε έναντι του ποσού των 72.000 ευρώ. Επίσης αυτός και η σύζυγός του δήλωσαν πως διατηρούν 22 τραπεζικούς λογαριασμούς είτε ως αποκλειστικοί δικαιούχοι είτε ως συνδικαιούχοι με τα τέκνα ή τρίτους με καταθέσεις που ξεπερνούν τις 114.000 ευρώ.

Όσο αφορά την ακίνητη περιουσία ο κ. Στυλιανίδης και η οικογένειά του δηλώνουν συμμετοχή σε δικαιώματα 44 ακινήτων. Αττική, Ροδόπη και Τρίκαλα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους τόπους των ακινήτων ενώ ως προς το είδος τους πρόκειται για αγροτεμάχια, οικόπεδα, επαγγελματικές στέγες-καταστήματα, διαμερίσματα και μία αποθήκη.

Τέλος ο βουλευτής Ροδόπης δηλώνει ιδιοκτήτης ενός επιβατικού Ι.Χ. αυτοκινήτου, ενώ υπάρχουν και πέντε καταχωρήσεις δανειακών υποχρεώσεων και οφειλών.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες του βουλευτή εδώ.

Δημήτρης Χαρίτου

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  στη χρήση του 2020 δήλωσε εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα ύψους 7.173,11 ευρώ, εισόδημα από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές, κληρονομιές, επιδόμα αλλοδ., εφάπαξ κτλ ύψους 7.038, 57 ευρώ, εισόδημα από ακίνητα 3.888,24 ευρώ, εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά ύψους 27.917, 61 ευρώ, εισόδημα από τόκους καταθέσεων τραπεζών ημεδαπής προέλευσης ύψους 91,58 ευρώ και συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κτλ ύψους 32.539,08 ευρώ. Επίσης η σύζυγός του δήλωσε εισοδήματα από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές, κληρονομιές, επιδόματα αλλοδ. εφάπαξ κτλ ύψψους 1.600 ευρώ, εισοδήματα από ακίνητα ύψους 12.914, 60 ευρώ και συνολικά καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετε αμποβές κ.λ.π ύψους 100,00 ευρώ

Επίσης ο κ. Χαρίτου δηλώνει κάτοχος μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων που απέκτησε έναντι 1.619,53 ευρώ. Είναι ακόμα αυτός ή η σύζυγός είτε ως αποκλειστικοί δικαιούχοι είτε συνδικαιούχοι με τον/της σύζυγο, τέκνα ή τρίτους σε 20 τραπεζικούς λογαριασμούς, που ξεπερνούν τις 397.000 ευρώ

Επιπροσθέτως δηλώνει συμμετοχή σε εμπράγματα δικαιώματα 21 ακινήτων, σε Ροδόπη και Θεσσαλονίκη.  Οικόπεδα, διαμερίσματα, αγροτεμάχια και μία επαγγελματική στέγη συγκαταλέγονται στα είδη των ακινήτων.

Τέλος αυτός και η σύζυγός του δηλώνουν κάτοχοι δύο επιβατικών ΙΧ, ενός φορτηγού ΙΧ και ενός ακόμη οχήματος.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες του βουλευτή εδώ.

Ιλχάν Αχμέτ

Τέλος ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε έσοδα από μερίσματα, τόκους και λοιπά δικαιώματα ύψους 23,06 ευρώ, από ακίνητα εισοδήματα ύψους 2.790 ευρώ, και συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κτλ. ύψους 37.395,56 ευρώ και εισοδήματα από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές, κληρονομιές, επιδόματα αλλοδ., εφάπαξ κτλ ύψους 1.000 ευρώ. Επίσης η σύζυγός του δήλωσε συνολικό καθαρό εισόδημα ύψους 15.836, 86 ευρώ, από ακίνητα εισοδήματα ύψους 4.440 ευρώ και από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα 1,93 ευρώ.

Επίσης ο βουλευτής Ροδόπης και η σύζυγός του συμμετέχουν στη μίσθωση τριών τραπεζικών θυρίδων, όπως επίσης σε 17 τραπεζικούς λογαριασμούς μαζί συνολικές καταθέσεις που ξεπερνούν τα 330.000 ευρώ.

Ακόμα αυτός και η σύζυγός του δηλώνουν συμμετοχή σε εμπράγματα δικαιώματα 30 ακινήτων, εκ των οποίων 26 βρίσκονται στη Ροδόπη και 5 στην Τουρκία. Διαμερίσματα, μονοκατοικίες, αγροτεμάχια αποθήκες, επαγγελματικές στέγες-καταστήματα συγκαταλέγονται στα είδη των ακινήτων.

Τέλος ο βουλευτής Ροδόπης δηλώνει κάτοχος ενός επιβατικού ΙΧ και η σύζυγός του επίσης ενός επιβατικού ΙΧ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες του βουλευτή εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.