Στελιος Κολτσιδης: «Οι κινησεις της κυβερνησης ειναι γνωστες, το θεμα ειναι εμεις να το δουμε και να ψηφισουμε αναλογα την 25η Ιουνιου»

«Ψηφίζοντας ξανά Νέα Δημοκρατία είναι σαν να δίνουμε λευκή επιταγή»

Μετρώντας πλέον μέρες μέχρι την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, οι υποψήφιοι των κομμάτων συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς τον δικό τους αγώνα , διεκδικώντας και πάλι μια θέση στο κοινοβούλιο την επομένη των εκλογών. Ωστόσο, η πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου φάνηκε πως δεν επέφερε για όλους  το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφήνοντας αρκετά εκ των μικρών κομμάτων εκτός Βουλής. Ένα από αυτά ήταν και το ΜέΡΑ25, το οποίο αδυνατώντας να συγκεντρώσει το επιθυμητό ποσοστό του 3%, δεν κατέλαβε καμία έδρα στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το ΜέΡΑ25, Στέλιος Κολτσίδης, τοποθετήθηκε στο ραδιόφωνο του Παρατηρητή, σε μια συζήτηση κατά την οποία σχολιάστηκαν μεταξύ άλλων το φορτισμένο κλίμα των ημερών, ζητήματα της επικαιρότητας που επανέρχονται ανά τακτά διαστήματα στο προσκήνιο και αφορούν την ελληνική κοινωνία, καθώς και το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αναφερόμενος στις στοχεύσεις και επιδιώξεις του κόμματος για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στις 25 Ιουνίου 2023, ο κ. Κολτσίδης τόνισε χαρακτηριστικά: « Ο αγώνας δεν θα σταματήσει και θα συνεχίσουμε ακόμα και μετά τις εκλογές. Πρέπει οπωσδήποτε το ΜέΡΑ25 να μπει στη βουλή, με 9-10 βουλευτές».

Στέλιος Κολτσίδης όμως αναλυτικά…

«Αυτή η γραμμή αντιμετώπισης μειονοτικών θεμάτων είναι αποσταθεροποιητική και επικίνδυνη»

ΠτΘ: Η Ροδόπη πρωταγωνιστεί πανελλαδικά και αδιάλειπτα τις τελευταίες δυο εβδομάδες, με το ροζ του χάρτη και τη μειονοτική ψήφο και φυσικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη. Θα ήθελα ένα πρώτο σχόλιο σας για τα όσα λέγονται για τη Ροδόπη και τα όσα είπε και η κ. Μπακογιάννη.

Σ.Κ.: Δεν θα επικεντρωθώ στην κ. Μπακογιάννη, είδαμε όλοι την ωμή πολιτική παρέμβαση της και τις απειλές που ξεστόμισε στη μειονότητα. Θα τοποθετηθώ για τη δήλωση του κ. Σκέρτσου: «Αν θέλουν να έχουν αυτονόητα δικαιώματα που έχουν έλληνες πολίτες, θα πρέπει να στηρίξουν βουλευτές οι οποίοι υποστηρίζουν την ελληνική εθνική πολιτική». Αυτό ειπώθηκε για έλληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, των οποίων μάλλον τα αυτονόητα δικαιώματα και η ιδιότητα του πολίτη, είναι υπό αίρεση, αναλόγως τι ψηφίζουν. Αυτό είναι διχασμός και τέτοια επεισόδια στη Θράκη έχουν να σημειωθούν εδώ και σαράντα χρόνια. Αυτή η γραμμή αντιμετώπισης μειονοτικών θεμάτων είναι αποσταθεροποιητική και επικίνδυνη, με το μοναδικό στο οποίο συμβάλλει να είναι ο διχασμός.  

«Είναι η κρίση του ελληνικού λαού που μας έφερε εκεί που μας έφερε»

ΠτΘ: Η Θράκη θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά ανοιχτών θεμάτων κ. Κολτσίδη. Όμως να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο ως προς το αποτέλεσμα, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο και τι κατά τη γνώμη σας έχει αλλάξει σε αυτή την προεκλογική περίοδο που βρισκόμαστε τώρα;

Σ.Κ.: Σε τοπικό επίπεδο πιστεύω ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά ως ΜέΡΑ25 και τα ποσοστά μας αυξήθηκαν. Πανελλαδικά δεν θα ήθελα να το κρίνω. Είναι η κρίση του ελληνικού λαού που μας έφερε εκεί που μας έφερε. Το θέμα είναι ότι από δω και πέρα πρέπει οπωσδήποτε το ΜέΡΑ25 να μπει στη βουλή, να ακουστεί αυτή η καθαρή πολιτική φωνή της αριστεράς, με σαφές πλάνο για όλα τα ζητήματα που αναφέραμε, οικονομικά, πολιτικά και γενικά προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, είτε αυτά λέγονται προβλήματα υγείας, είτε λέγονται προβλήματα εκπαίδευσης, είτε ενεργειακά προβλήματα. Το πρόγραμμά μας ήταν σαφές και καθαρό. Είχαμε λύσεις για όλα τα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία.

«Το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να δίνει μάχες και θα λέει τα πράγματα όπως έχουν»

ΠτΘ: Πώς οδεύετε τώρα κ. Κολτσίδη σε ό,τι αφορά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου; Τι  θα πρέπει να κρατήσουν όσοι μας ακούνε για το ΜέΡΑ25 εδώ στη Ροδόπη, με φόντο τις εκλογές της 25ης Ιουνίου; 

Σ.Κ.: Βλέπουμε μια αποδόμηση γενικά της δημόσιας υγείας τα τελευταία χρόνια με το ΕΣΥ να οδεύει προς κατάρρευση. Επιχειρούν να ενισχύσουν την ιδιωτική υγεία, δηλαδή έχεις λεφτά συνεχίζεις, δεν έχεις λεφτά, τελειώνεις. Το ίδιο επιδιώκουν και στην παιδεία με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι γνωστές, το θέμα είναι εμείς να το δούμε και να ψηφίσουμε ανάλογα την 25η Ιουνίου.

«Να μην κλείσουν τα μάτια, να γυρίσουν πίσω και να κοιτάξουν τι έχει προηγηθεί»

ΠτΘ: Τι είναι αυτό το οποίο, κατά την άποψή σας, θα πρέπει οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους πριν κατέβουν στις κάλπες της 25ης Ιουνίου; Ποιο είναι το μήνυμά σας κοινώς προς τους ροδοπίτες και τις ροδοπίτισσες;

Σ.Κ.: Η λύση είναι μία για μένα, στις 25 ΜέΡΑ25. Πρέπει να κοιτάξουν τι προηγήθηκε την προηγούμενη τετραετία με όλα αυτά τα σκάνδαλα, με τις παρακολουθήσεις, με τα Τέμπη, με το σύστημα υγείας, με το σύστημα εκπαίδευσης. Να μην κλείσουν τα μάτια, να γυρίσουν πίσω και να κοιτάξουν τι έχει προηγηθεί. Ψηφίζοντας ξανά Νέα Δημοκρατία είναι σαν να δίνουμε λευκή επιταγή.

ΠτΘ: Η μάχη της 25ης Ιουνίου είναι μια καινούργια μάχη. Πώς δουλεύετε προς αυτή την κατεύθυνση;

Σ.Κ.: Στο μέτρο του δυνατού συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν σταματάμε. Οι συναντήσεις μας θα συνεχιστούν και με τους τοπικούς φορείς και με κοινωνικές ομάδες. Θα αναπτύξουμε τις απόψεις μας, θα κάνουμε γνωστές στον κόσμο τις θέσεις του κόμματος. Ο αγώνας δεν θα σταματήσει και θα συνεχίσουμε ακόμα και μετά τις εκλογές. Πρέπει οπωσδήποτε το ΜέΡΑ25 να μπει στη βουλή, με 9-10 βουλευτές.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.