Σκεψεις για αλλαγη στην Κανονιστικη για τα προσωρινα στεγαστρα στα καταστηματα

Με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση κατασκευής τους σε δύο σημεία στην πλατεία

Σε συζήτηση για την γενικότερη πολιτική του Δήμου στην χρήση των κοινόχρηστων χώρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, και ειδικότερα στην τοποθέτηση λυόμενων στεγάστρων σε αυτούς, εξελίχθηκε το θέμα έγκρισης τοποθέτησής τους σε 2 καταστήματα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει την τοποθέτηση λυόμενων στεγάστρων σε 2 κοινόχρηστους χώρους που έχουν ήδη παραχωρηθεί σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην κεντρική πλατεία, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Το συμβούλιο έχει κληθεί και άλλες φορές να εγκρίνει παρόμοια αιτήματα, μιας και ο Δήμος είναι αυτός που παραχωρεί το χώρο για τα τραπεζοκαθίσματα, και τα καταστήματα πρέπει να λάβουν την έγκρισή του, πριν υποβάλλουν τα σχέδια στις αρμόδιες αρχές.

Με αφορμή αυτά τα δύο θέματα, και το γεγονός ότι το Συμβούλιο καλείται κάθε φορά να δίνει την έγκρισή του, αρκετοί σύμβουλοι αναρωτήθηκαν γιατί δεν προβλέπεται στην Κανονιστική του Δήμου για τους κοινόχρηστους χώρους.

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρασταύρου τόνισε πως από την ψήφιση της Κανονιστικής, έχει αλλάξει η νομοθεσία, επιτρέποντας να βγαίνουν άδειες σε κοινόχρηστους χώρους για πρόχειρες κατασκευές, στις οποίες εμπεριέχονται και κατασκευές που δεν προβλέπονταν παλιότερα.

Για να μπορέσει όμως ο όποιος ιδιοκτήτης να καταθέσει αίτημα για άδεια κατασκευής της στην πολεοδομία, θα πρέπει να έχει έγκριση από το δικαιούχο, που είναι ο Δήμος Κομοτηνής.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βγει οριζόντια απόφαση, όμως θα μπορούσε να ενταχθεί μια πρόβλεψη στην Κανονιστική, όμως αυτό θέλει προεργασία που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει.

Αυτό που περιμένουν είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο των κοινόχρηστων χώρων, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια αυτό λειτουργούσε υπό ειδικές συνθήκες λόγω κορωνοϊού. Ήδη έχουν ετοιμάσει μελέτη, που θα ξεκαθαρίσει τι μορφή θα παίρνουν αυτές οι κατασκευές, και θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.