Σφοδρες αντιδρασεις κατα Τσακλογλου για τους δικηγορους – «διανομεις»

Την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας ζητούν οι δικηγόροι

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι τηλεοπτικές δηλώσεις του υφυπουργού κ. Πάνου Τσακλόγλου που με αφορμή τις αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο των ελεύθερων επαγγελματιών, αναφέρθηκε στις απολαβές των δικηγόρων και των ντελιβεράδων. Όταν ο δημοσιογράφος του είπε «έχω φίλο δικηγόρο ο οποίος δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά, ο οποίος βγάζει 1.400», ο Πάνος Τσακλόγλου απάντησε: «Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;. Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα».

«Η αγορά εργασίας είναι εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αυτό που μου λέτε πάει να πει πως έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες», σχολίασε στη συνέχεια ο ίδιος.

Σφοδρή αντίδραση από τους δικηγόρους

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταδικάζει τις δηλώσεις Τσακλόγλου και ζητεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει. Μάλιστα στην ανακοίνωση βάλλουν με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Τσακόγλου λέγοντας ότι είναι «αλαζών, καιροσκόπος και διανομέας αθλιοτήτων»

Η ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος:

«Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιχείρησε να απαξιώσει το δικηγορικό σώμα – Ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα (25/11), στην Αθήνα, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επιχείρησε να προσβάλει και απαξιώσει το δικηγορικό σώμα.

Ο αλαζών, καιροσκόπος και διανομέας αθλιοτήτων της εξουσίας υφυπουργός, με τη συμπεριφορά του αυτή προσβάλλει ευθέως το Κράτος Δικαίου, αναγκαίο και αναπόσπαστο τμήμα του οποίου αποτελούν οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Προσβάλλει και υποτιμά τη Δικαιοσύνη και τη διαδικασία απονομής της. Προσβάλλει όλους τους νέους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει χρόνο και έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα».

Συγγνώμη από τον υφυπουργό

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο κ. Τσακλόγλου με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε «άστοχη» τη δήλωση που έκανε, ζητώντας συγγνώμη από τους δικηγόρους. Σημείωσε μάλιστα ότι «μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης». 

«Σε συνέντευξή μου στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.