Σε υπηρεσιες της Πυροσβεστικης σε Ροδοπη και Ξανθη ο Γιαννης Κεφαλογιαννης
Περιοδεία σε υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πραγματοποίησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα τον έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας ενόψει των αυξημένων αναγκών της περιοχής.
Ο κ. Κεφαλογιάννης βρέθηκε αρχικά στη Ροδόπη, όπου επισκέφθηκε την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕΠΥΔ) ΑΜΘ και τις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Κέντρου, ενώ πραγματοποίησε αυτοψία στη βάση της 4ης ΕΜΑΚ στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Κομοτηνής, μια μονάδα που παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός μετέβη στην Ξάνθη, όπου επισκέφθηκε τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΔΙΠΥΝ) και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης. Κατά τη διάρκεια των επαφών του, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με τα στελέχη και το πυροσβεστικό προσωπικό, ακούγοντας τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στο πεδίο.
Ενίσχυση Εξοπλισμού και Υποδομών
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η περαιτέρω ενίσχυση του μηχανολογικού και ατομικού εξοπλισμού, καθώς και η βελτίωση των κτιριακών υποδομών, ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή απόδοση των υπηρεσιών.
Ο κ. Κεφαλογιάννης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, έστειλε μήνυμα στήριξης προς τα στελέχη του Σώματος: «Η Πολιτεία συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις δυνάμεις που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελούν οι πυροσβέστες της Θράκης.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
