Σχεδιο για την ενισχυση της προσβασιμοτητας ετοιμαζει ο Δημος Κομοτηνης

Μέσω του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας για τους κοινόχρηστους χώρους και τα δημόσια κτίρια

Την έγκριση της επιχορήγησης του Δήμου Κομοτηνής με το ποσό των 74.440 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, για τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας «Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στον Δήμο Κομοτηνής», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», αποφάσισε το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Το Σ.Α.Π. θα προσδιορίσει τα σημεία που απαιτούν διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ των σημείων, με στόχο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων.

Κατά την υλοποίηση του Σ.Α.Π. θα αναλυθεί η υφιστάμενη κατάσταση και στη συνέχεια θα διαμορφωθεί μια πρόταση με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις με στόχο την προσβασιμότητα  στους υπαίθριους δημόσιους Κ.Χ. του Δήμου Κομοτηνής και την πρόσβαση στα δημόσια κτίρια ή στα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και άλλες χρήσεις και απαιτείται να γίνουν προσβάσιμα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το Σ.Α.Π. αποτελεί μια πρόκληση για τον Δήμο Κομοτηνής που ενθαρρύνεται από την Ειδική Μνεία Ευρωπαϊκής Προσβάσιμης Πόλης που κατέκτησε η Κομοτηνή στα Access City Award το 2021, τόνισε με ανα΄ρτησή του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, που τονίζει πως συνεχίζουν με υπευθυνότητα και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου την επίτευξη του στόχου η Κομοτηνή να είναι προσβάσιμη πόλη για άτομα με κινητικά και όχι μόνο προβλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.