Ρενα Δουρου: «Οι πολιτικες του κ. Μητσοτακη, οδηγουν εκ νεου τους συμπολιτες μας στην ενεργειακη φτωχεια»

Διήμερη περιοδεία της Τομεάρχισσας Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη

Διήμερη περιοδεία στη Ροδόπη πραγματοποιεί από χθες Παρασκευή 22 Οκτωβρίου η Τομεάρχισσα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Ρένα Δούρου, πραγματοποιώντας επισκέψεις από άκρη σε άκρη.

Η επίσκεψή της ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, στο Σύλλογο Περπατώ, ενώ συνεχίστηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής και στο Δήμο Κομοτηνής, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη.

Ο κ. Γκαράνης καλωσόρισε την κ. Δούρου, με την οποία συνομίλησε για τα θέματα του Δήμου, σημειώνοντας πως αντιλήφθηκε πως γνωρίζει την περιοχή, γνωρίζει τα προβλήματα, και ελπίζει πως θα τους βοηθήσει για να λυθούν το συντομότερο δυνατό, τόσο προς όφελος της Κομοτηνής όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Την κ. Δούρου στην επίσκεψή της συνόδευαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου, η Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, ο Αναπληρωτής Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, η Επικεφαλής της Παράταξης Πολη-τική Ανατροπή κ. Ελένη Λαφτσή και άλλα στελέχη του κόμματος.

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, στην ΔΕΗ, στο Δήμο Ιάσμου και στην Περιφέρεια ΑΜΘ, και σήμερα στους Δήμους Μαρωνείας Σαπών, Αρριανών, καθώς και στην πόλη της Κομοτηνής.

Σωστές προτεραιότητες από τη Δημοτική αρχή

Αναφερόμενη στην επίσκεψη της στην περιοχή μας, η κ. Δούρου ανέφερε πως χάρη στην συνεργασία των στελεχών της τοπικής Νομαρχιακής, όσο και του βουλευτή Ροδόπης, «του αγαπητού Τάκη» όπως ανέφερε, ξεκίνησε η περιοδεία με σπουδαίες συναντήσεις.

Ειδικά για την συνάντησή της με τον κ. Γκαράνη, σημείωσε πως ήταν μια συνάντηση μακριά από στείρες αντιπολιτευτικές λογικές, όπως θα πρέπει να είναι μεταξύ στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άλλωστε οι Δήμοι, και η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι αυτοί που πρώτοι έρχονται σε επαφή με τα προβλήματα. «Ακόμα και στο προσφυγικό μεταναστευτικό, ένα φαινόμενο που δοκίμασε την ελληνική κοινωνία, δοκίμασε πρωτίστως τους Δήμους, και πάντα λέω πως είναι ο Δήμαρχος ο πρώτος που θα πάρει αγκαλιά το πλάσμα που θα βρεθεί στις παραλίες του Δήμου του, όχι ο Υπουργός και ο πρωθυπουργός» ανέφερε.

Όσο για τα προβλήματα του Δήμου, έθεσε σε προτεραιότητα τα ζητήματα ενεργειακής φτώχειας και ενεργειακής κρίσης, τόσο με την ιδιότητα του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας, όσο και ως αυτοδιοικητική.

«Η χώρα μας με τις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη, ενός Ιανού, πράσινου εκτός των εθνικών μας συνόρων, μαύρου εντός, οδηγεί εκ νέου τους συμπολίτες μας στην ενεργειακή φτώχεια» σημείωσε.

Στην Περιφέρεια Αττικής, όταν ήταν Περιφερειάρχης, αντιμετώπισαν με συγκεκριμένα προγράμματα την ενεργειακή φτώχεια, το πρόγραμμα ρεύμα για όλους, με επιδότηση 50 χιλιάδων νοικοκυριών, που δεν μπορούσαν να μπουν στο κοινωνικό τιμολόγιο, ύψους 7,5 εκ. ευρώ.

Αρωγός τους τότε ήταν η ΔΕΗ, για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους, όμως φοβάται πως με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ πλέον τόσο ο Δήμαρχος Κομοτηνής, όσο και άλλοι Δήμοι που αντιμετωπίζουν την ενεργειακή φτώχεια, θα βρουν μια υπηρεσία ηλεκτρισμού που θα έχει κατανόηση.

«Για εμάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης, είναι οι άνθρωποι που υλοποιούν εθνικές πολιτικές, και χαίρομαι που βρήκαμε μια δημοτική αρχή που έχει σωστές προτεραιότητες» επεσήμανε η κ. Δούρου.

Απαραίτητη η στήριξη του ΕΣΥ

Η κ. Δούρου αναφέρθηκε και στο θέμα την κατάστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επισημαίνοντας πως έχουν προσπαθήσει να δείξουν ότι εν καιρώ υγειονομικής κρίσης, δεν μπορούμε να μιλάμε για κλείσιμο νοσοκομείων και για κενά θέσεων. «Το να φεύγουν ειδικότητες όπως αναισθησιολόγοι από τον Ευαγγελισμό και να έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα δεν περιποιεί τιμή σε ένα κράτος της ΕΕ» ανέφερε.

Για αυτό και η επίσκεψη τους ιεραρχεί ότι το ΕΣΥ, που άπλωσε ένα δίκτυ ασφάλειας σε όλη την Ελληνική κοινωνία, συγκρούεται όχι με τον θανατηφόρο ιό, αλλά με τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που θεωρεί πως όλα θα πρέπει να γίνουν ΣΔΙΤ.

«Με ανησυχία διάβασα πως ο Ευαγγελισμός, η ναυαρχίδα του ΕΣΥ με μεγάλη ιστορία, θα γίνει ΣΔΙΤ» σημείωσε. Για αυτό και στις επισκέψεις της εντάχθηκε και το Νοσοκομείο Κομοτηνής, για να ακούσουν τα προβλήματα των εργαζόμενων σε μια περιοχή που τα κρούσματα και οι δείκτες δεν είναι ενθαρρυντικοί. «Να δούμε τι αντιμετωπίζει, να στηρίξουμε και να διατρανώσουμε τον δημόσιό του χαρακτήρα. Ο  κ. Χαρίτου αν χρειαστεί θα προβεί σε περεταίρω κοινοβουλευτικό έλεγχο» ανέφερε, εκφράζοντας την λύπη τη δική της και της παράταξής της γιατί έπρεπε να έρθει η πανδημία και ο θάνατος χιλιάδων συμπολιτών μας για να δικαιωθούν υποστηρίζοντας την άποψη ότι το ΕΣΥ πρέπει να είναι δημόσιο.

Απαραίτητες οι ενέργειες για την κλιματική αλλαγή

Ειδικά για το θέμα της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής, σημείωσε πως η χώρα, και ο Δήμος Κομοτηνής συγκεκριμένα, δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει έργα που αφορούν την άρδευση και την ύδρευση.

Εξέφρασε δε την ικανοποίησή της πως ο βουλευτής, η δημοτική αρχή με την βοήθεια της αντιπολίτευσης ιεραρχεί θέματα που απασχολούν όλο τον πλανήτη. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια, τόνισε αναφερόμενη στο φράγμα Συμβόλων, ένα έργο το οποίο μετρά δεκαετίες σχεδιασμού, να είναι ακόμα στα χαρτιά.

Το ίδιο ισχύει σε μια σειρά άλλα θέματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, σημείωσε, αναφέροντας πως στο συμβούλιο της Ευρώπης συζητούνται οι κλιματικά ουδέτεροι Δήμοι και περιφέρειες, ενώ ήδη η Κομισιόν έχει χρηματοδοτικά εργαλεία για αυτό το σκοπό.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής κ. Χαρίτου καλωσόρισε την κ. Δούρου, σε μια περιοχή με έντονες κοινωνικές ανισότητες, αυξημένα ποσοστά ανεργίας και τεράστια αναπτυξιακά ελλείματα.

Άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον το όσα ειπώθηκαν από όσους επισκέφτηκαν και τη Δημοτική, αρχή, προς όφελος των πολιτών και του Δήμου, τονίζοντας πως βρίσκονται συνεχώς σε επαφή για να έρχονται τα θέματα που χρειάζεται στην Βουλή.

«Εύχομαι να βρει το ΚΙΝΑΛ καταστατικές αρχές του ανανεωτικού ΠΑΣΟΚ»

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο ΚΙΝΑΛ, η κ. Δούρου σημείωσε πως παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, θυμίζοντας την δήλωση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα πως ο τόπος χρειάζεται μια προοδευτική διακυβέρνηση έστω και με μια ψήφο από τη σημερινή ΝΔ, που θεωρεί πως απέχει πολύ από τις καταστατικές αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της ευρωπαϊκής δεξιάς και του κράτους δικαίου.

Οι ανακατατάξεις λοιπόν στο ΚΙΝΑΛ, για όλους όσους πιστεύουν πως ο τόπος χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση, είναι σημαντικές, όμως προτιμούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι φειδωλά, σε αντίθεση με ό,τι επιχειρεί η ΝΔ με τις δικές τους κομματικές διεργασίες.

«Εύχομαι να βρει το ΚΙΝΑΛ καταστατικές αρχές του πρόγονού του ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε η ίδια ξεκαθαρίζοντας πως αναφέρεται στις μεγάλες τομές του 1981 και όχι σε αυτό που χρειάστηκε να αλλάξει όνομα γιατί χρωστάει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.