Qatargate: Αποφυλακιζεται με «βραχιολακι» η Ευα Καιλη

Ήταν η μόνη που παρέμενε στη φυλακή για την υπόθεση

Ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) θα είναι πλέον η Εύα Καϊλή, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής, που έγινε το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που κατέκλυσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από περισσότερους απόμ τέσσερις μήνες αναμένεται να βρεθεί εκτός των φυλακών Χάρεν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η Εύα Καϊλή ήταν η μόνη που παρέμενε στη φυλακή για την υπόθεση του Qatargate μετά και την αποφυλάκιση, με τον ίδιο τρόπο, του Μαρκ Ταραμπέλα.

Υπενθυμίζεται πως ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με κατ’ οίκον περιορισμό και βραχιολάκι, ενώ ο σύντροφος της  Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιόπρεπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους», δήλωσε ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση της Εύας Καϊλή ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης» σχολιάζει το Euronews.

Εύα Καϊλή: «Περιμένω με αγωνία το βραχιολάκι για να βρεθώ εκτός φυλακής»

Την πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή μετά την είδηση ότι θα βρεθεί εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» μεταφέρει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εύα Καϊλή δηλώνει «ανυπόμονη» μέχρι να βρεθεί το «βραχιολάκι» προσθέτοντας ότι την πρώτη ημέρα μετά από σχεδόν πέντε μήνες στη φυλακή θέλει να την περάσει στο σπίτι με την κόρη της.

Η Εύα Καϊλή δηλώνει, επίσης, ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσει «τη μάχη για την αθωότητά της».

«Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρά θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου» είναι τα λόγια της Εύας Καϊλή, που μεταφέρει η La Repubblica.

Πηγή: tanea.gr, prototheme.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.