Προβληματισμους και προτασεις ακουσε η Μαρια Συρεγγελα στην Κομοτηνη

Η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Ροδόπης

Τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των μελών της ΝΔ άκουσε το απόγευμα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Μαρία Συρεγγέλα, που παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Ροδόπης.

Την κ. Συρεγγέλα υποδέχτηκε  ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννης Τζαμπάζης, ο οποίος τόνισε πως το 2023 η ΝΔ πήρε νέα ισχυρή εντολή, την οποία κέρδισε με την εργατικότητα και τη συνέπειά της, ώστε να ολοκληρώσει το όραμά της. «Παραλάβαμε μια χώρα ανίσχυρη, ανοχύρωτη και απροστάτευτη, και κατόρθωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την κυβέρνησή του να την εντάξει στους μεγάλους παίκτες στη διεθνή γεωπολιτική και οικονομική σκακιέρα» ανέφερε ο κ. Τζαμπάζης.

Προτεραιότητα στη δεύτερη τετραετία είναι η άνοδος του βιοτικού επιπέδου, οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις συμπλήρωσε ο ίδιος για να υπογραμμίσει πως θέλουν να μην χάσουν την επαφή με την πραγματικότητα, στην οποία υπάρχουν πολλά προβλήματα, τόσο γενικότερα όσο και τοπικά, με την ΔΕΕΠ να φιλοδοξεί να αποτελέσει την γέφυρα μεταξύ των τοπικών ζητημάτων και το κόμματος.

Στάθηκε δε στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, τονίζοντας πως η χαλαρή ψήφος, όπως το 2015, μπορεί να καταλήξει σε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Ανοιχτή στα μέλη και τους πολίτες η ΝΔ

Με τη σειρά της η κ. Συρεγγέλα επεσήμανε πως η παράταξη, είναι ανοιχτή στα μέλη αλλά και όλους τους πολίτες, και έρχονται σε επαφή με αυτούς. Ως Κυβέρνηση, τόνισε, εκλέχτηκαν για ένα μεταρρυθμιστικό έργο, και θα πρέπει να υλοποιηθεί. Ειδικά για το αγροτικό ζήτημα, σημείωσε πως τα αιτήματα του κλάδου είναι δίκαια, και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να γίνει η επίλυση των προβλημάτων, πάντα θέτοντας τα σωστά χρονοδιαγράμματα και λέγοντας αλήθειες. «Για αυτό ψηφίζει ο κόσμος τη ΝΔ, γιατί λέει αλήθειες υλοποιεί αυτά που έχει προαναγγείλει, δεν λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχει κόντρα ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων

Όσο για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, σημείωσε πως αν δούμε το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του αφορούν την αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, πολλά από αυτά για το ΔΠΘ. «Και εγώ Δημόσιο Πανεπιστήμιο τελείωσα, και για αυτό ενδιαφερόμαστε όλες και όλοι για την αναβάθμιση του» σημείωσε, επισήμανε όμως πως μεγάλος αριθμός φοιτητών και φοιτητριών, που δεν περνούν στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν ανήκουν σε πλούσιες οικογένειες, αλλά σε μεσαίους και μικρομεσαίους που στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό, ενώ θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα να μένουν στην χώρα μας.

Θύμισε ότι παλιότερα βλέπαμε πολλούς Κυπρίους να έρχονται στην Ελλάδα για να σπουδάσουν, και πλέον πολλοί Ελλαδίτες να πηγαίνουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου. «Δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ ιδιωτικών και Δημοσίων» ανέφερε.

Βασικός αντίπαλος η καθημερινότητα

Τόνισε δε πως ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στα κόμματα της αντιπολίτευσης, βασικός τους αντίπαλος είναι η καθημερινότητα των πολιτών, τα προβλήματά τους και εκεί θα είναι πάντα από επάνω για να προσπαθούν να τα επιλύουν.

Ερωτηθείσα ειδικά για την στήριξη της Ροδόπης, η κ. Συρεγγέλα σημείωσε πως η Θράκη είναι πολύ σημαντική για διαφόρους λόγους, για αυτό και στο ταμείο ανάκαμψης έχουν ενταχθεί πολλά έργα που αφορούν τον  Έβρο και τη Ροδόπη.

Τη ίδια ώρα προχωρούν και έργα όπως οι φοιτητές εστίες του πανεπιστημίου στην Κομοτηνή, που όταν ολοκληρωθούν θα μπορούν να φιλοξενήσουν φοιτητές και φοιτήτριες σε αυτό.

Εκδήλωση απολογισμού και σχεδιασμού

Τέλος ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε πως είναι μια εκδήλωση απολογισμού, αλλά και σχεδιασμού για το μέλλον, παρουσία της κ. Συρεγγέλα, την οποία γνωρίζει από παλιά, και σήμερα είναι συμπαραστάτης για τα ζητήματα της περιοχής μας.

«Έρχεται κοντά μας σε μια στιγμή σημαντική για την Ροδόπη, τώρα που ενισχύεται με τον νέο νόμο το ΔΠΘ, που δημιουργούνται καινούρια τμήματα σε όλο το πλάτος και το μήκος της ΑΜΘ, και δυναμώνει η Κομοτηνή ως διοικητική έδρα εκπαίδευσης» σημείωσε.

Επισήμανε μάλιστα πως  ο απολογισμός αυτός είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός για τους αγώνες που έχουμε μπροστά τους, και να υλοποιήσουν όλους τους στόχους και τις δεσμεύσεις. Παρά τα προβλήματα της συγκυρίας, ο κ. Στυλιανίδης θεωρεί πως η ΝΔ είναι κυρίαρχη δύναμη και στη Ροδόπη και σε όλη την Ελλάδα, κάτι που τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν αυτό τον αγώνα για τον τόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.