«Προτεινει» τον Κυριακο Αμουτζα για προεδρο του Δημοτικου Συμβουλιου ο Ο. Μουμιν

«Αιφνιδιασμός» μετά από ιδιότυπο «διάλογο» στα social media

Γνωστοποίησε πως θα αποσύρει όλες τις μηνύσεις προς τη Διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

Ένα ιδιότυπος διάλογος σε δύο χρόνους εκτυλίχθηκε δια τον social media μεταξύ του επικεφαλής του «Οράματος Αναγέννησης» κ. Κυριάκου Αμούτζα και του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν.

Κ. Αμούτζας: «Ο αγώνας μου ήταν να αντιληφθούμε ότι για να πάμε μπροστά πρέπει να εμπιστευόμαστε ανθρώπους που ΘΕΛΟΥΝ και ΜΠΟΡΟΥΝ»

Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του κ. Αμούτζα στην οποία έγραφε:

«Είναι φανερό πλέον ότι η διοίκηση του Δήμου Ιάσμου είναι προβληματική, ελλιπής και αυτοκαταστροφική.

Κοιτάζοντας με ψυχραιμία και απόσταση τα δεδομένα, αν και είμαι πραγματικά απογοητευμένος που επιβεβαιώνονται όσα διατύπωνα και διατυπώνω αυτά τα χρόνια, θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις.

  • Όσοι «οπλίζαν» την πένα του νυν Δημάρχου Ιάσμου, και την γέμιζαν μίσος, είναι περήφανοι για την επιλογή τους;
  • Όσοι έγραφαν τους λόγους του, με σαφή στόχευση στο όνομα μου, είναι ικανοποιημένοι από την διοίκηση και τη συμπεριφορά του Δημάρχου και της διοικητικής του ομάδας;
  • Όσοι βοήθησαν στο να στηθούν τα ψηφοδέλτια – και κάποιοι τα στελέχωσαν οι ίδιοι και εξελέγησαν – ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ, να φανταστώ επικροτούν την διοίκηση και την συμπεριφορά της;
  • Όσοι χαίρονταν όταν στο στόμα του Δημάρχου έμπαιναν λέξεις όπως «αμουτζιζεις» «έχασες, ξαναεχασες τώρα θα χάσεις πανηγυρικά και θα ξεφτιλιστείς» «έρχομαι ως ηθική δικαίωση αυτών που περιθωριοποιήθηκαν το 2010» «ήρθε για να μείνει» είναι τώρα εξίσου χαρούμενοι;
  • Όσοι στήριζαν κρυπτόμενοι τις μάχες του απέναντι σε εμβληματικούς και ιστορικούς συλλόγους, πως αισθάνονται τώρα;

Το πρόβλημα δεν είναι ο Δήμαρχος! Το ουσιαστικό ζήτημα είναι να βγουν μπροστά αυτοί που βοήθησαν και έστησαν τόσο επιθετικά την προεκλογική και μετεκλογική διοικητική συμπεριφορά. Δυστυχώς, το ουσιαστικό πρόβλημα μας είναι αυτό! Και αυτό ακριβώς πρέπει να ξεπεράσουμε απομονώνοντας αυτές τις μίζερες συμπεριφορές.

Η στόχευση πάντα πρέπει να είναι το μέλλον. Όχι οι εκλογές, η μιζέρια και το γλείψιμο. Η σωστή διοίκηση, ο προγραμματισμός, ο αναπτυξιακός προσανατολισμός και οι ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ. Ο αγώνας μου – που ξεκάθαρα δικαιώνεται – ήταν να αντιληφθούμε ότι για να πάμε μπροστά πρέπει να εμπιστευόμαστε ανθρώπους που ΘΕΛΟΥΝ και ΜΠΟΡΟΥΝ. Όχι ανθρώπους που κρύβονται και ΔΙΧΑΖΟΥΝ και καταδικάστηκαν στο περιθώριο όποτε κ αν προσπάθησαν να βγουν μπροστά. Βολεύτηκαν στο παρασκήνιο και συνεχίζουν να καταστρέφουν τον τόπο και ως αποτυχημένοι συμβουλάτορες».

Ο. Μουμίν: «Κυριάκο, εγώ απομόνωσα, αναμένω να απομονώσεις και εσύ τις μίζερες συμπεριφορές»

Με σειρά αναρτήσεών του ο δήμαρχος Ιάσμου απάντησε σημείο προς σημείο στην ανάρτηση του κ. Αμούτζα γράφοντας τα εξής:

«Αγαπητέ Κυριάκο,

Η διοίκηση του δήμου Ιάσμου προσπαθεί και είναι σε επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Προβληματική και ελλιπής ήτανε, από το 2006 έως και το 2019 επειδή δεν απομονώσατε τα κακώς κείμενα. Είναι τόσο απλό. Αυτό πράξαμε, την κατάλληλη στιγμή με αποδείξεις.

Κατά τα λοιπά χαρακτηρίζω πετυχημένη τη δική σου θητεία και άκρως αποτυχημένη τη θητεία του προκατόχου μου. Αυτοκαταστροφικοί δεν είμαστε. Ούτε θέλουμε να ανοίγουμε ταυτόχρονα πολλά μέτωπα.  Απλά είμαστε έντιμοι, ειλικρινείς, δεν κρυβόμαστε και υπερασπιζόμαστε τα δίκαια μας. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε.

  • Δεν νιώθω κανένα μίσος προς κανέναν. Απλά ασκώ πολιτική με ασυνήθιστους όρους και δεδομένα για την περιοχή. Δεν έχει κανένας στον κόσμο τη δύναμη να οπλισεί τη πένα μου, η οποία ανήκει αποκλειστικά σε μένα και μόνο.
  • Είναι σε όλους γνωστό ότι εγώ ο ίδιος γράφω τους λόγους μου. Και τις περισσότερες φορές μιλάω εκτός κειμένου και εκ καρδίας.
  • Αν εννοείς τον κ. Καζάκη και τον κ. Μεχμέτ σε διαβεβαιώ ότι κάνεις λάθος. Είχα ήδη 124 υποψήφιους, ο κ. Μεχμέτ ήτανε 125ος και τελευταίος υποψήφιος.  Με λίγα λόγια οι εκλογές είχαν κριθεί.
  • Στο στόμα μου μπήκαν λέξεις τύπου “αμουτζίζεις”, διότι πολλές φορές μπήκαν στο στόμα το δικό σου και των συνεργατών σου, λέξεις τύπου “δικηγόρος του γλυκού νερού, δικτάτορας, Οργουελικός big brother”. Δόγμα ; ίδιο επίπεδο, επί ίσοις όροις. Είναι πραγματικό γεγονός ότι έχασες, ξαναέχασες και έχασες πανηγυρικά την τελευταία φορά. Θα ξεφτιλιστείς δεν είπα. Αν το είχα πει, θα το παραδέχομουν. Σε παραπέμπω στην βραδιά που εκλέχθηκα και δεν επέτρεψα να χτυπήσουν νταούλια και ζουρνάδες λέγοντας χαρακτηριστικά “Έχουμε και ηττημένους απόψε, πρέπει να τους σεβαστούμε”.
  • Πίστευα ότι ήρθα ως ηθική δικαίωση όσων περιθωριοποιήθηκαν το 2010. Συνιδειτοποίησα γρήγορα ότι ορισμένοι εξ αυτών δεν έχουν ίχνος ηθικής. Σίγουρα ο Κυριάκος είναι περισσότερο ηθικός από κάποιους άλλους.
  • Δεν στήριξαν καμία μάχη, απλά κρύφτηκαν. Δεν έδωσα καμία μάχη απέναντι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου. Ξεκάθαρα ; Τιμώ την ιστορία, τα μέλη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου. Δεν ανέχομαι όμως την ασυδοσία, την αδιαφάνεια και τους εθνικισμούς του Μπούκα και της Βιδούρας. Δεν είναι μόνο Μπούκας και Βιδούρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου. Είναι κάτι πολύ περισσότερο.

Αγαπητέ Κυριάκο,

Εγώ απομόνωσα, αναμένω να απομονώσεις και εσύ τις μίζερες συμπεριφορές. Είμαι εκείνος που μπορεί να ενώσει, δεν έχω λόγο και σκοπό να διχάσω. Έχω επίπεδο στον δημόσιο διάλογο με τις ιδιομορφίες μου. Είμαι έντιμος, ειλικρινής, μεστός, απλός, προσιτός. Και σίγουρα δεν έχω πρόθεση να γίνω γλάστρα, πιόνι και κούκλα κανενός σαν τον φίλο μου τον Τζανέρ».

Ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου Ιάσμου

Ο κ. Μουμίν δεν σταμάτησε όμως εκεί. Λίγο αργότερα επανήλθε στο ίδιο μέσο και ανακοίνωσε πως ζήτησε «εντίμως και για λόγους ευθιξίας» την παραίτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, διαφορετικά όπως υποστήριξε «η παράταξη μας θα τον διαγράψει με αποτέλεσμα να απωλέσει την ιδιότητα που κατέχει».

Επίσης ο κ. Μουμίν γνωστοποίησε πως η δημοτική παράταξη στην οποία είναι επικεφαλής δεν θα υποδείξει υποψήφιο για τη θέση του προέδρου και πως «εκτιμώντας το γεγονός ότι σύντομα ολοκληρώνει τη θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση και για τον τιμήσει εμπράκτως», προτείνει για την τιμητική θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Αμούτζα.

Ανάκληση μηνύσεως και απόσυρση αγωγής… με μια προϋπόθεση

Τέλος ο κ. Μουμίν γνωστοποίησε πως έδωσε εντολή προς το νομικό επιτελείο να ανακληθούν όλες οι μηνύσεις που αφορούν τα μέλη της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και να αποσυρθεί η αγωγή κατά της κ. Βίδουρα «με την προϋπόθεση να καταθέσει υπέρ της δομής σίτισης ποσό ίσο με τα έξοδα μου έως σήμερα στη συγκεκριμένη υπόθεση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.