Προταση για ασφαλτοστρωσεις χωματοδρομων και οδοφωτισμο καταθετει ο Δημος Κομοτηνης στο Ταμειο Ανακαμψης

Παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους, Αρωγή και Αίγειρο προβλέπει η πρόταση 5 εκ. ευρώ

Παρεμβάσεις σε δρόμους εντός και εκτός Κομοτηνής, με ασφαλτοστρώσεις αλλά και εγκατάσταση φωτισμού, περιλαμβάνει η πρόταση του Δήμου Κομοτηνής για την βελτίωση της οδικής Ασφάλειας οδών του Δήμου Κομοτηνής προς το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πρόταση, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στα 5,1 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει το έργο βελτίωσης βατότητας των αγροτικών οδών Δήμου Κομοτηνής, προϋπολογισμού 3,3 εκ. ευρώ, ένα έργο που έχει ήδη υποβληθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Όμως όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού κ. Δημήτρης Καρασταύρου, φαίνεται πως ελάχιστα έργα ακόμα θα μπουν στο Αντώνης Τρίτσης, και με αυτό το δεδομένο, αν ενταχθούν και άλλα, στόχος είναι αυτά να είναι έργα της ΔΕΥΑΚ που εκκρεμούν, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων.

Επειδή λοιπόν δεν μπορούν να περιμένουν, καταθέτουν πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης, προσθέτοντας δύο δρόμους στην Αρωγή, έναν στον παλιό και ένα στο νέο οικισμό, οι οποίοι παραμένουν για χρόνια χωματόδρομοι, και αποτελεί μόνιμο ζήτημα.

Επιπλέον θα γίνει παρέμβαση στον περιμετρικό δρόμο του οικισμού της Αιγείρου, από την παλιά Εθνική Οδό, μπροστά από τα κοιμητήρια και στην κατεύθυνση προς Πόρπη, ένα πάγια αίτημα των κατοίκων για να αποφευχθεί η κίνηση εντός του οικισμού.

Τέλος στο πρόγραμμα εντάσσεται και ο οδοφωτισμός στην Γ΄ φάση της περιοχής ΖΕΠ (Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας) της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ (η περιοχή Δυτικά της Γεωργίου Παπανδρέου), ένα έργο το οποίο έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, όμως μέχρι τώρα δεν είχε ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.