Προσθετοι ποροι 3,6 εκατ. ευρω στο LEADER Ροδοπης-Ξανθης για ιδιωτικες επενδυσεις

Ν. Τσαλικίδης: «Με ενέργειες και παρεμβάσεις μας επιτεύχθηκε για πρώτη φορά, η συνολική κάλυψη των απαιτήσεων σε δημόσια και ιδιωτικά έργα»

Γράφαμε χθες για την πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ που αποφάσισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των προγραμμάτων leader ιδιωτικού χαρακτήρα της χώρας. Από την εν λόγω πρόσθετη χρηματοδότηση το τοπικό πρόγραμμα LEADER Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης-Ξάνθης θα ενισχυθεί με 3.608.713 ευρώ. Η χρηματοδότηση αντιστοιχεί στην έγκριση αιτήματος υπερδέσμευσης πόρων που κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Πρόεδρος της ΑΝΡΟ ΑΕ Νικόλαος Τσαλικίδης, για την υλοποίηση 26 εγκεκριμένων ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων που δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πόρων.

«Η στήριξη του τοπικού προγράμματος LEADER συνεπάγεται και στήριξη της τοπικής  της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας σε μια περίοδο κρίσης. Ευχαριστώ την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ συνολικά για το ενδιαφέρον που έμπρακτα επιδεικνύει για την ενδυνάμωση του προγράμματος μας και την επίτευξη των στόχων του που αφορούν στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών μας. Το τοπικό πρόγραμμα των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης- Ξάνθης, με μεθοδική δουλειά, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην ιστορία της Αναπτυξιακής Ροδόπης. Τόσο σε επίπεδο πλήθους επενδυτικών σχεδίων όσο και εγκεκριμένου συνολικού προϋπολογισμού. Με ενέργειες και παρεμβάσεις μας επιτεύχθηκε για πρώτη φορά, η συνολική κάλυψη των απαιτήσεων δαπάνης σε δημόσια και ιδιωτικά έργα» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Πρόεδρος της ΑΝΡΟ Α.Ε,   κ. Τσαλικίδης.

Σημειώνεται ότι πλαίσιο του τοπικού προγράμματος LEADER, έγιναν προκηρύξεις ύψους 5.8 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση έργων δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα. Με την διασφάλιση επιπλέον οικονομικών κονδυλίων, ο τελικός προϋπολογισμός των επενδύσεων διαμορφώνεται σε 16.3 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση συνολικά 124 έργων, 89 ιδιωτικών και 35 δημόσιων αντίστοιχα.

Τέλος, κατά το τρέχον χρονικό διάστημα διεξάγεται η αξιολόγηση προτάσεων έργων δημοσίου ενδιαφέροντος στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος Αλιείας  CLLD – LEADER Π.Ε Ροδόπης και Ξάνθης. Επίσης σύντομα αναμένεται κι η προκήρυξη υποβολής προτάσεων ιδιωτικών έργων (πράξεων) για ένταξη στο ίδιο πρόγραμμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.