Επιπλεον 50 εκατ. ευρω για ιδιωτικες επενδυσεις LEADER

Α. Γραβάνης: «Το Επιμελητήριο μας σε συνεργασία με τον βουλευτή Ε. Στυλιανίδη επανειλημμένα είχαν θέσει το θέμα»

Τη διάθεση επί πλέον πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), δημόσιας δαπάνης ύψους 50 εκ. ευρώ, ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για ιδιωτικές επενδύσεις στις τρέχουσες προσκλήσεις των τοπικών προγραμμάτων LEADER σε ολόκληρη τη χώρα, ενέκριναν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανός και ο υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται το πράσινο φως στις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) – Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ να εντάξουν στα τοπικά τους προγράμματα το σύνολο των θετικά αξιολογημένων ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους.

Το γεγονός χαιρέτησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, σημειώνοντας πως «με αυτό τον τρόπο θα εγκριθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις των επιχειρήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης όπως και των περισσοτέρων Επιμελητηρίων της χώρας». Όπως μάλιστα έσπευσε να υπογραμμίσει ο κ. Γραβάνης «το Επιμελητήριο μας σε συνεργασία με τον βουλευτή Ροδόπης κ. Στυλιανίδη Ευριπίδη επανειλημμένα είχαν θέσει το θέμα στην ηγεσία του Υπουργείου ώστε να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό και τον υφυπουργό κ. Γιάννη Οικονόμου, οι οποίοι ενέκριναν τη διάθεση επί πλέον πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), δημόσιας δαπάνης ύψους 50 εκ. ευρώ, ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για ιδιωτικές επενδύσεις στις τρέχουσες προσκλήσεις των τοπικών προγραμμάτων LEADER στη Ροδόπη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Να θυμίσουμε ότι τα τοπικά προγράμματα LEADER χρηματοδοτούν επενδύσεις ιδιωτικού χαρακτήρα σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στις αγροτικές περιοχές της χώρας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για την ενίσχυση της κοινωνικής τους συνοχής, την τόνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και τη συνολικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.