Πειραματικα γινονται τεσσερα σχολεια στην Κομοτηνη

Συμπληρώθηκε η απόφαση της Υπ. Παιδείας, χάρη στη συνεργασία του Ε. Στυλιανίδη με τους διευθυντές εκπαίδευσης Ροδόπης

Με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείο Παιδείας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβέρνησης 1048/9.3.2022 ιδρύθηκαν 8 νέα πειραματικά σχολεία στην Χώρα εκ των οποίων τα 4 στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα ιδρύονται νέα πειραματικά σχολεία στο 15ο Νηπιαγωγείο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής καθώς και στο 5ο Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής. Μάλιστα σύμφωνα με την απόφαση, οι παραπάνω σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν ως Πειραματικά Σχολεία από το σχολικό έτος 2022-2023.

Η θετική αυτή εξέλιξη θα δώσει τη δυνατότητα στη Ροδόπη να εφαρμοστούν σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, να αναδειχθούν οι δεξιότητες των παιδιών και να αξιοποιηθούν καινοτόμες προτάσεις και ικανότητες των εκπαιδευτικών.

Το γεγονός έκανε γνωστό ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης που ανάφερε  πως η συνεργασία του με τους τοπικούς διευθυντές εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου στη Δευτεροβάθμια Ροδόπης και κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη στην Πρωτοβάθμια Ροδόπης πέτυχε να συμπληρώσει την προηγούμενη απόφαση, αποκαθιστώντας την παράλειψη σε βάρος της περιοχής.

Ο Βουλευτής Ροδόπης μετά τη θετική αυτή εξέλιξη ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ανταπόκριση και τους διευθυντές για τη συνεργασία και τόνισε πως «όσο συνεργαζόμαστε και επιμένουμε θα πετυχαίνουμε τους στόχους μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.