Ολοι εναντιον ολων στον Δημο Μαρωνειας-Σαπων

Κριτική Μ. Βασιλειάδη στον Α. Ιωάννου με αφορμή το ψήφισμα για το επίδομα θέρμανσης

Την αντίδραση του κ. Μιχάλη Βασιλειάδη, επικεφαλής της Ενότητας Ελπίδας Αλλαγής στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών επέφερε η αναφορά του κ. Ιωάννου στο πρόσωπό του στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Με λύπη και θυμό διάβασα την ανακοίνωση του κυρίου Ιωάννου σχετικά με την απάντησή του σε δηλώσεις του Δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών, όπου αναφέρει το όνομά μου σχετικά με τη Βοήθεια αδύναμων οικονομικά δημοτών, λόγω της ενεργειακής κρίσης με το σχετικό: πρόταση του κου Βασιλειάδη, την οποία ο κος Βασιλειάδης καταψήφισε!» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Βασιλειάδης εξηγώντας πως «το ψήφισμα που κατατέθηκε με τον συνάδελφο μου Παπαδόπουλο Παναγιώτη είχε ως σκοπό να γίνει ο αγώνας κεντρικά και να ενταχθούν όλοι οι συνδημότες/σες μας στο επίδομα θέρμανσης από το κεντρικό κράτος (άλλωστε είναι ευθύνη του κράτους) και όχι από το Δήμο.  Είμαστε περήφανοι που το θέμα έφθασε στα αρμόδια γραφεία (πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών) αλλά και στη βουλή όπου κατατέθηκε και σχετική επερώτηση».

Διερμηνεύοντας τη στάση του κ. Ιωάννου, ο κ. Βασιλειάδης επισημαίνει πως «ο κ. Ιωάννου απλά θέλει να δικαιολογήσει την επικίνδυνη στάση του διότι σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις δεν ψήφισε (η παράταξή του) ως κατεπείγον το θέμα ψηφίσματος που προτείναμε και χάθηκε πολύτιμος χρόνος ώστε να παλέψουμε για να λυθεί πολιτικά το θέμα». Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει «ελιγμό» την πρόταση που κατέθεσε για το θέμα ο κ. Ιωάννου υπογραμμίζοντας  πως «δυστυχώς ο κ. Ιωάννου με επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθεί να καλύψει το πολιτικό κενό του και την αδυναμία του να θέτει προτάσεις και θέσεις για το καλό των συνδημοτών του».

«Με ποια πρόταση είναι τώρα ο κ. Ιωάννου; Την δική του ή την δική μας;»

Όπως εξηγεί ο κ. Βασιλειάδης «η πρόταση για αύξηση των 6.000 ευρώ στον κωδικό 00-6733 για προμήθεια καυσόξυλων και βιομάζας πέλλετ δυστυχώς δεν καλύπτει στο σύνολό της όλους τους κατοίκους των οικισμών του Δήμου μας. Και αυτό διότι σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να βάλουμε τα οικονομικά όρια τα οποία θα χορηγούν το βοήθημα και δεν θα ξεπερνούν τις 5000 ή 6000 ευρώ ετησίως οικογενειακού εισοδήματος ενώ με την δική μας πρόταση-ψήφισμα το επίδομα θέρμανσης δίνεται σε άτομα με ατομικό εισόδημα 12000 ευρώ ετησίως, και εισόδημα έως 20000 ευρώ σε ζευγάρια αυξημένο κατά 3000 ευρώ για κάθε παιδί. Ερωτάται ο κύριος Ιωάννου με ποια πρόταση είναι τώρα; Την δική του ή την δική μας;».

Κορυφώνοντας την κριτική του ο κ. Βασιλειάδης επισημαίνει ακόμα πως «ο κ. Ιωάννου κρύβει ότι σε όλες τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν ενώ ήταν αντιδήμαρχος, αυτός που τελικά πρότεινε και πίεζε στην υλοποίηση των όλων μελετών και έργων ήταν ο Δήμαρχος της τότε περιόδου συνάδελφος εκπαιδευτικός Ιωαννάκης Ηλίας» και προτρέπει «ας μας πει ο κ. Ιωάννου επί θητείας του ως αντιδήμαρχος, όλες οι γεωτρήσεις που έγιναν υπό την εποπτεία του, σε ποια σημεία του Δήμου μας έγιναν».

Κλείνοντας ο κ. Βασιλειάδης απευθυνόμενος προς τους δημότες και τις δημότισσες Μαρωνείας-Σαπών τους καλεί να βγάλουν τα δικού τους συμπεράσματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.