«Οι Λευκες νυχτες ειναι ο “Δουρειος Ιππος” για την απελευθερωση του ωραριου και την καταργηση της κυριακατικης αργιας»

Ανακοίνωση – παρέμβαση της Τ.Ε Ροδόπης του ΚΚΕ για τη διοργάνωση

Παρέμβαση σε δεικτικό τόνο σχετικά με τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στην Κομοτηνή μέσω ανακοίνωσή της πραγματοποιεί η Τ.Ε Ροδόπης του ΚΚΕ. Χαρακτηρίζοντας τη διοργάνωση ως «Δούρειο Ίππο» για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων η τοπική Τ.Ε του ΚΚΕ επισημαίνει πως η αγορά δεν μπορεί να τονωθεί με τέτοιες διοργανώσεις από τη στιγμή που στο νομό υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και περικοπές στα εισοδήματα των εργαζόμενων ενώ παράλληλα τονίζει πως «η πρόοδος μιας περιοχής δε μπορεί να έρθει μέσα από την στυγνή εμπορευματοποίηση των πάντων και την παραβίαση των εργασιακών κεκτημένων». 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

Οι «λευκές νύχτες» είναι ορατές σε γεωγραφικά πλάτη μεταξύ 60° και 66°, δηλαδή στα εξωτερικά όρια των αρκτικών κύκλων, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο ήλιος δύει μεν, αλλά βρίσκεται ελάχιστα κάτω από τον ορίζοντα -αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη φωτός στον ουρανό. Ένα ουράνιο φαινόμενο λοιπόν, που σημειωτέον οι άνθρωποι που βιώνουν αυτό το φαινόμενο, περιορίζονται στο βορρά -πιο συγκεκριμένα, στους κατοίκους της Αλάσκας, του Βορείου Καναδά, της Γροιλανδίας, της Ισλανδίας και των βορείων επαρχιών της Ρωσίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας- γίνεται ένα “event”, με στόχο «μια ωραία νύχτα γιορτής ,χαράς και αγοράς».
 
Ο υποτιθέμενος στόχος των εκδηλώσεων είναι η τόνωση(!) της αγοράς. Στην πραγματικότητα όμως γίνεται ο «Δούρειος Ίππος» για την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
 
Αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορα, μη δέχεσαι να βάλεις ράντσο στο μαγαζί σου για να τονωθεί, δήθεν, η αγορά.
 
Εμποροϋπάλληλε μη δεχτείς να δουλέψεις μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα μεσάνυχτα
Πώς θα τονωθεί η αγορά με χιλιάδες ανέργους στο νομό και με φτωχή την πλειοψηφία της αγροτιάς, που δεν έχουν να φάνε ή να πληρώσουν το νοίκι, και πολλοί δεν έχουν ούτε φως και νερό στο σπίτι τους;
 
Η αγορά θα τονωθεί όταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα εξαλειφθεί η ανεργία, θα καταργηθούν τα δεκάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών ΕΒΕ, και θα φορολογήσουν πραγματικά τις μεγάλες επιχειρήσεις.
 
Η πρόοδος μιας περιοχής δε μπορεί να έρθει μέσα από την στυγνή εμπορευματοποίηση των πάντων και την παραβίαση των εργασιακών κεκτημένων, που ήδη έχουν πληγεί βάναυσα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Η πραγματική ανάπτυξη για το λαό μπορεί να έρθει μόνο όταν ο λαός γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Τότε θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά του και ο πολιτισμός του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.