Οχι στην εξορυξη χρυσου σε Σαπες και Περαμα ειπε το ΚΚΕ

Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος: «Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε αγωνιστική ετοιμότητα»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Ροδόπης του ΚΚΕ στις Σάπες την Παρασκευή 22 Ιουλίου το πρωί με θέμα «ΧΡΥΣΟΣ – ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΣΕ ΣΑΠΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΜΑ». Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και μάλιστα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του Βαγγέλη Ευαγγελόπουλου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ ΑΜΘ και Γραμματέας της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, μοιράστηκε και υλικό με τις θέσεις του ΚΚΕ για την εξόρυξη στην περιοχή.

Στην ομιλία του ο κ. Ευαγγελόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «το βασικότερο ζήτημα είναι το γεγονός πως μια τέτοια επένδυση με τους συγκεκριμένους όρους που επιβάλει η κερδοφορία του εκάστοτε επιχειρηματικού ομίλου εγκυμονεί σοβαρούς περιβαλλοντικούς και άλλους κινδύνους για τους κατοίκους και την περιοχή. Δημιουργεί άμεσα και μακρόχρονα προβλήματα στην υγεία των κατοίκων, προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα, καταστρέφει καλλιέργειες.

Ταυτόχρονα σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ που κινητοποίησε ξανά την τοπική κοινωνία σημείωσε αρχικά πως «δεν μπορούμε να πέφτουμε από τα σύννεφα. Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια προειδοποιούσε τον λαό της περιοχής πως δεν πρέπει να εφησυχάζει και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε» για να τονίσει πως «η “δικαίωση” της θυγατρικής της Eldorado Gold στηρίχθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να “ξεπαγώσει” τέτοιου είδους επενδύσεις με βάση και τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές».

Ο κ. Ευαγγελόπουλος επεσήμανε πως «το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες λαϊκών οικογενειών, τους κατοίκους της περιοχής σε αγωνιστική ετοιμότητα. Να παρθούν εδώ και τώρα πρωτοβουλίες ενάντια στα σχέδια εξόρυξης του χρυσού μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους της περιοχής, μέσα από επιτροπές αγώνα στα χωριά» και εξήγησε πως «για  το ΚΚΕ ο χρυσός αποτελεί λαϊκή περιουσία και δεν τον παραδίδουμε στους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν θυσιάζουμε το περιβάλλον, την υγεία και τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων».

«Γιατί όπως λέει και το σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, “ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ”. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι κομμουνιστές θα είμαστε μπροστά με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί το ΚΚΕ αποτελεί “ασπίδα για το τώρα και ελπίδα για το αύριο”» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Ευαγγελόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.