Ο Μιχαλης Αμοιριδης στην 1η Συναντηση Εργασιας Αντιπεριφερειαρχων Τουρισμου

Στο τραπέζι της συζήτησης όλη η «γκάμα» της τουριστικής ανάπτυξης

«Ο τουρισμός στο επίκεντρο της περιφερειακής ανάπτυξης» ήταν και είναι ο σχεδιασμός της περιφερειακής αρχής ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων της και προς αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα, ευκαιρία και προοπτική που παρουσιάζεται σε θεσμικό επίπεδο.
 
Έτσι, μετά τη δημιουργία του επικοινωνιακού «οπλοστασίου» της περιφέρειας αλλά και την εισήγηση Παυλίδη για πρόβλεψη ανάπτυξης τουριστικών υποδομών στην παραλιακή ζώνη της περιφέρειας κατά τον νέο της χωροταξικό σχεδιασμό, σειρά είχε η συμμετοχή του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Αμοιρίδη στην 1η συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου στα Καμένα Βούρλα.
 
Στη Συνάντηση, εκτός των 13 θεματικών αντιπεριφερειαρχών, συμμετείχε και ο νέος γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο οποίος μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε την πολιτική του υπουργείου η τουριστική ανάπτυξη να γίνει σε συνεργασία και μέσα από τις Περιφέρειες.
 

Η «ατζέντα» της Συνάντησης

 
Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης «ανιχνεύθηκαν» προθέσεις και κατατέθηκαν προτάσεις για τη δυνατότητα πραγματοποίησης διαπεριφερειακών συνεργασιών και δράσεων, τη δημιουργία περιφερειακών κέντρων πληροφόρησης και δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
 
Επίσης συζητήθηκαν πιθανά μέτρα για την τόνωση του εγχώριου τουρισμού, που βαίνει συνεχώς μειούμενος, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις συμμετοχής σε προγράμματα τουριστικής προβολής. Τέλος τους παριστάμενους απασχόλησε και το θέμα της εποχικότητας του τουρισμού και οι προϋποθέσεις αύξησης των τουριστικών αφίξεων, πλέον της καλοκαιρινής περιόδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.