Ο Δημαρχος Κομοτηνης για την μειωμενη χρηματοδοτηση της αναπλασης του Εμπορικου Κεντρου

«Δεν μεμψιμοιρούμε, δεν σταματάμε μπροστά στα εμπόδια. Επανασχεδιάζουμε, οραματιζόμαστε και θέλουμε τους κατοίκους συνοδοιπόρους»

Στα τέλη Ιουλίου γράφαμε για την μειωμένη χρηματοδότηση που ενέκρινε το ΥΠΕΝ για την πρόταση ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου της Κομοτηνής. Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης αναφέρεται στο γεγονός, υπογραμμίζοντας πως «ο Δήμος Κομοτηνής επιδεικνύει τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα στην προσπάθεια να αξιοποιήσει κοινοτικούς πόρους, ακόμη και στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που ζούμε, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα πνοής. Όταν δε προκύπτουν απρόοπτα γεγονότα ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά των στελεχών του για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης».

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Κομοτηνής κάνει γνωστό πως «στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εισηγήθηκα τον επανασχεδιασμό και την τροποποίηση της πρότασης του Δήμου Κομοτηνής «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του Δημόσιου χώρου» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU. Το συγκεκριμένο έργο είχε προϋπολογισθέν κόστος 10.382.215 ευρώ. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πρόταση του δήμου Κομοτηνής κατατάχθηκε στην κατηγορία των προς άμεση χρηματοδότηση με 5.000.000 ευρώ, άρα υστερεί κατά πολύ του συνολικού προϋπολογισμού της σχεδιαζόμενης πράξης. Συναποφασίσαμε ότι η μόνη λύση για να γίνει ένα έργο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και θα αναβαθμίσει αισθητικά ένα μέρος του ιστορικού κέντρου της πόλης μας είναι να επικαιροποιήσουμε την πράξη προχωρώντας σε δυο σημαντικά υποέργα:

• Ανάπλαση οδών στο κέντρο της Κομοτηνής, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

• Ανάπλαση οδού Κανάρη και πέριξ οδών στον ιστορικό τόπο του εμπορικού κέντρου της Κομοτηνής, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ».

«Δεν μεμψιμοιρούμε, δεν σταματάμε μπροστά στα εμπόδια. Επανασχεδιάζουμε, οραματιζόμαστε και θέλουμε τους κατοίκους συνοδοιπόρους» τονίζει ο δήμαρχος κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.