Ο Δ. Χαριτου στο Σισμανογλειο Νοσοκομειο, τις δυο ΤΟΜΥ στην Κομοτηνη και στο Κεντρο Υγειας Σαπων

«Η ανασυγκρότηση και η στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά» το μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου μαζί με την συνυποψήφια του Ειρήνη Γιαννουσά και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ιατρό πνευμονολόγο Κοσμά Παπαχρήστου, επισκέφθηκαν την Παρασκευή κρίσιμες δομές Υγείας σε Κομοτηνή και Σάπες, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, τις δύο ΤΟΜΥ και το Κέντρο Υγείας Σαπών.

Κοινή διαπίστωση σε όλες τις επαφές που είχε ο υποψήφιος βουλευτής με το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό, εργαζόμενους σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας στις δομές υγείας που επισκέφθηκε είναι ότι η  ανασυγκρότηση και στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά, γιατί ενώ η πανδημία και η ευνοϊκή δημοσιονομική συγκυρία έδωσαν τη δυνατότητα για επενδύσεις στο ΕΣΥ, η κυβέρνηση της ΝΔ το απαξίωσε με στόχο να δώσει χώρο στην αγορά και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Από την επίσκεψη του υποψηφίου βουλευτή στις δύο ΤΟΜΥ στην Κομοτηνή διαπιστώθηκε, ότι παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, μπορούν πραγματικά να επιτελέσουν έναν κρίσιμο ρόλο στην παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης επιτυγχάνοντας έτσι και την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Οι εργαζόμενοι στις ΤΟΜΥ αναγνώρισαν την συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, σε αντίθεση με τον επικοινωνιακό θεσμό του οικογενειακού γιατρού της κυβέρνησης της ΝΔ. Ενώ ο υποψήφιος βουλευτής παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει στόχο ένα σύγχρονο και ισχυρό ΕΣΥ και προβλέπει ειδικά για την ΠΦΥ την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, με προτεραιότητα την ενίσχυση των δημόσιων δομών (ΚΥ-ΤΟΜΥ-ΠΙ) και τη συγκρότηση 380 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα.

Στις συνομιλίες του στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας ο υποψήφιος βουλευτής έγινε αποδέκτης της ανάγκης για άμεσες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Προσλήψεις όμως που, όπως προβλέπει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα δίνουν κίνητρα στους νέους εργαζόμενους, ειδικά στους νέους γιατρούς με εισαγωγικό μισθό 2.000 ευρώ καθαρά και ανάλογες αυξήσεις στο υπόλοιπο προσωπικό του ΕΣΥ, νέα δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού στο ΕΣΥ, με ειδική μέριμνα για τις δυσπρόσιτες/νησιωτικές περιοχές αλλά και για τις ειδικότητες σε έλλειψη και τα άγονα τμήματα και κλινικές σε όλη τη χώρα. Αλλά και μονιμοποίηση των συμβασιούχων και συνολικά 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος 4ετίας.

Ενώ ειδικά για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου επισήμανε την αποτυχία της απερχόμενης κυβέρνησης να υλοποιήσει μία έτοιμη ψηφισμένη από τη Βουλή σύμβαση για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που εξασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας την ανάγκη η περιοχή να αποκτήσει ένα σύγχρονο νοσοκομείο προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. Μία ανάγκη που θα διασφαλίσει μία νέα προοδευτική κυβέρνηση επαναφέροντας τον χαρακτήρα του ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου από Ιδιωτικού Δικαίου που το μετέτρεψε η ΝΔ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.