Ο Αθανασιος Ελευθερακης για το θεμα των διακινητων στην Εγνατια Οδο

«Η ατιμωρησία για το αδίκημα της παράνομης εισόδου διογκώνει τις ροές»

Τις θέσεις του κόμματος αλλά και τις δικές του για το ζήτημα της εισόδου μη νόμιμων μεταναστών και των πρακτικών που μετέρχονται οι διακινητές, καταγράφει σε δήλωσή του ο πολιτευτής νομού Ροδόπης και Τομεάρχης Υγείας της Ελληνικής Λύσης κ. Αθανάσιος Ελευθεράκης. Ο πολιτευτής καλεί σε συσπείρωση όλους τους Θρακιώτες τονίζοντας πως «το ζήτημα της αθρόας παράνομης μετανάστευσης είναι κομβικής σημασίας κι ακανθώδες για τη Θράκη».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ελευθεράκη:

«Καθημερινό πλέον είναι το φαινόμενο της κινηματογραφικής καταδίωξης διακινητών που προωθούν στο εσωτερικό της χώρας παράνομους  μετανάστες. Ιδιαίτερα στη Θράκη καταγράφονται περιστατικά διακινητών που οδηγούν ανάποδα στην Εγνατία οδό με ιλιγγιώδη ταχύτητα και με κίνδυνο την πρόκληση θανατηφόρων ατυχημάτων. Δυστυχώς, η περιοχή μας θρηνεί ήδη αθώους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επικίνδυνης οδήγησης των διακινητών.

Σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της παράνομης διακίνησης μεταναστών οι Εβρίτες με μία διαδικτυακή πρωτοβουλία συγκεντρώνουν υπογραφές για την τοποθέτηση καρφιών στην Εγνατία οδό ως αποτρεπτικό μέσο στην κίνηση των διακινητών στο αντίθετο ρεύμα. Η κινητοποίηση αυτή είναι δηλωτική της αγωνίας και του φόβου των συμπολιτών μας που εκτίθενται απροστάτευτοι στον κίνδυνο να έρθουν κατά μέτωπο με τα  κυκλώματα αυτά, αλλά και της αγανάκτησής τους για την ολιγωρία και την απραξία της πολιτείας για την πολύπαθη Θράκη.

Το ζήτημα της αθρόας παράνομης μετανάστευσης είναι κομβικής σημασίας κι ακανθώδες για τη Θράκη, έχοντας μετατρέψει την ασφάλεια των συμπολιτών μας και τον ανθρώπινο πόνο σε ένα οικονομικό αλισβερίσι και εμπόριο ψυχών. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές: η ατιμωρησία για το αδίκημα της παράνομης εισόδου, γιατί απλά δεν έχουμε τόσες φυλακές, διογκώνει τις ροές, ενώ η παροιμιώδης ανικανότητα της κυβέρνησης μας καταδικάζει σε μία προδιαγεγραμμένη κατηφορική πορεία.

Για ακόμη μία φορά  ως πολίτες καλούμαστε να συσπειρωθούμε και να αντισταθούμε σθεναρά σε όρους “ρατσισμού” σε όσους μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας και κυρίως στην ευνοϊκή ποινική μεταχείρισή τους. Να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και να απαιτήσουμε με μέτρα αμυντικά στα σύνορα την προστασία και την ενίσχυση της Θράκης , προκειμένου να υπάρξει οικονομική, δημογραφική και μορφωτική ανάπτυξη. Να μην ανεχόμαστε πλέον να βρισκόμαστε στην επικαιρότητα για τη λαθρομετανάστευση συναινώντας σε μία πολυπολιτισμική Βαβέλ και στην προδοσία του ελληνισμού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.