Ο Αλεξανδρος Κοντος σε εκδηλωση της ΝΟΔΕ Ροδοπης για το δημοψηφισμα

«Μέρος οργανωμένου σχεδίου για ρήξη με την ΕΕ και επιστροφή στη δραχμή το δημοψήφισμα»

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Τετάρτη ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, προσκεκλημένος της ΝΟΔΕ Ροδόπης, με αφορμή εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική οργάνωση της ΝΔ για το δημοψήφισμα. Ο κ. Κοντός εμφανίστηκε δριμύς στην κριτική του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης με τους θεσμούς σημειώνοντας πως «εδώ και πέντε μήνες βιώνουμε το θέατρο του παραλόγου, το οποίο πια έχει μετατραπεί σ’ έναν εφιάλτη για την πατρίδα και τους Έλληνες πολίτες».
 
«Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, αφού βομβάρδισαν προεκλογικά με ψεύτικες υποσχέσεις τον ελληνικό λαό, αφού υποσχέθηκαν 12 δις ευρώ με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, την κατάργηση με ένα νόμο όλων των νόμων που επιβάρυναν τους Έλληνες πολίτες, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατώτατο μισθό 751 ευρώ και πολλά ακόμη, τελικά κατάφεραν σε πέντε μήνες να επιβαρύνουν με 800 εκ. ευρώ ανά μήνα την ελληνική οικονομία, να διαλύσουν την πραγματική οικονομία, να αυξήσουν την ανεργία αντί να τη μειώσουν, να απομονώσουν τη χώρα στην Ευρωζώνη αλλά και διεθνώς, και τελικά να μας οδηγήσουν στην καταστροφή» σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε περιγράφοντας την τωρινή κατάσταση «Τράπεζες κλειστές, capital controls σε επίπεδο 60 ευρώ την ημέρα, επιχειρήσεις χωρίς οξυγόνο ρευστότητας να μην μπορούν να πληρώσουν εργαζόμενους και άλλες υποχρεώσεις, και ένα λαό, κυρίως ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και ευάλωτους συμπολίτες μας, να συνωστίζονται με απελπισία σε ουρές στα ΑΤΜ και να αγωνιούν αν θα βρουν τα 60 ευρώ και αν θα υπάρχουν χρήματα στις τράπεζες την επόμενη μέρα». 

«Παρέα άπειρων, κακόβουλων και υστερόβουλων υποστηρικτών του λόμπι της δραχμής»

Ως κύριο υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση ο κ. Κοντός κατονόμασε τον κ. Τσίπρα εξηγώντας πως «τα ψέματα που έλεγε προεκλογικά, συνέχισε να τα λέει μετεκλογικά με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, παραπλανώντας τον ελληνικό λαό, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των Ελλήνων πολιτών και κατηγορώντας συνεχώς την αντιπολίτευση και όποιον του έλεγε ότι κάνει τραγικά λάθη ότι κινδυνολογεί, ότι δεν θέλει το καλό της πατρίδας, ότι απεργάζεται σενάρια διατάραξης της ομαλής πορείας της χώρας», χαρακτηρίζοντας μάλιστα μερίδα συνεργατών του πρωθυπουργού ως «παρέα άπειρων, κακόβουλων και υστερόβουλων υποστηρικτών του λόμπι της δραχμής, υποστηρικτών της ρήξης με τους εταίρους μας και της εξόδου από την Ευρώπη και το ευρώ», που επί πέντε μήνες «κορόιδευαν τον ελληνικό λαό» αφήνοντας αιχμές για οργανωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ρήξης με την ΕΕ. 

«Το δημοψήφισμα είναι εξαιρετικά υψηλού πολιτικού ρίσκου, θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και αιφνιδίασε τους πάντες»

Επικεντρώνοντας την κριτική του στην επιλογή του δημοψηφίσματος από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κοντός σημείωσε πως η πράξη αυτή είναι εξαιρετικά υψηλού πολιτικού ρίσκου, θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και αιφνιδίασε τους πάντες «πλην της παρέας των ακραίων του λόμπι της δραχμής» κατονομάζοντας ως μετέχοντες σε αυτή την παρέα τους Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα, Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου. Παράλληλα ο κ. Κοντός έδωσε τη δική του ερμηνεία για το διακύβευμα του δημοψηφίσματος υπογραμμίζοντας ότι «“Ναι” σημαίνει μένουμε Ευρώπη με ευρώ, σημαίνει σταθερότητα, σημαίνει επιβίωση της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, διατήρηση με ασφάλεια της γεωστρατηγικής μας θέσης, ενότητα του ελληνικού λαού και σεβασμό και στήριξη της ομαλής πορείας και ανάπτυξης της χώρας μας. “Όχι” σημαίνει κίνδυνο διχόνοιας και διχασμού, έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ, μη στήριξη με επιδοτήσεις και ευρωπαϊκά κονδύλια της Ελλάδας, εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, υποτιμημένο εθνικό νόμισμα, κίνδυνο για την σταθερότητα της γεωστρατηγικής μας θέσης. 

«Εμείς είχαμε ξεκάθαρη στρατηγική να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια και το πετύχαμε»

Απαντώντας δε κλείνοντας σε όσους καταλογίζουν στο κόμμα της ΝΔ την εφαρμογή προγραμμάτων λιτότητας ο βουλευτής Ξάνθης αντίτεινε πως «εμείς είχαμε ξεκάθαρη στρατηγική να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια και το πετύχαμε. Αυτοί παρέλαβαν πατρίδα όρθια και τη γκρέμισαν. Εμείς βελτιώσαμε όλους τους δείκτες της οικονομίας και την ώρα που αυτή η βελτίωση θα περνούσε στην κοινωνία αυτοί μας οδήγησαν στην καταστροφή. Ποτέ δεν τόλμησε κανείς έστω και να διανοηθεί επί των ημερών μας κλειστές τράπεζες, έλεγχο αναλήψεων και ουρές ντροπής σε ΑΤΜ, κίνδυνο για μη καταβολή μισθών και συντάξεων, ενώ με αυτούς τον κ. Τσίπρα και την παρέα του τα περισσότερα από αυτά, δυστυχώς, έγιναν πράξη και για τα υπόλοιπα δεν μπορεί να δώσει καμία διασφάλιση ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα συμβούν. Εμείς βάλαμε την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας στο τέλος του 2015 και αυτοί μας οδήγησαν σε ύφεση και αύξηση της ανεργίας. Εμείς απογειώσαμε τον τουρισμό και αυτοί τον καταστρέψανε. Εμείς λοιπόν θα παλέψουμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψουν τη χώρα μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.