«Ναι» ΣΥΡΙΖΑ στην ενταξη Σουηδιας και Φινλανδιας στο ΝΑΤΟ

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει τα πρωτόκολλα ένταξης επισήμανε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Γιώργος Κατρούγκαλος

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει τα πρωτόκολλα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ επισήμανε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Γιώργος Κατρούγκαλος στην ομιλία του κατά τη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε την αντίθεση του κόμματός του στην προοπτική ένταξης της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ (αν και τάχθηκε υπέρ της ένταξής τους στην Ε.Ε.), ωστόσο τόνισε ότι «η περίπτωση Σουηδίας και Φινλανδίας είναι διαφορετική». Σημείωσε ότι «οι περιπτώσεις Σουηδίας και Φινλανδίας είναι σαφώς διακριτές από αυτές που προανέφερα –Ουκρανίας, Γεωργίας, Μολδαβίας– ως προς την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, γιατί αποτελούν μία αμυντική αντίδραση αυτών των χωρών στο μείζον γεγονός του πολέμου και της ρωσικής εισβολής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.