Μινι απολογισμος για τον Γ. Γκαρανη στον τελευταιο προυπολογισμο πριν τις εκλογες

«Προχωράμε με όραμα, συγκεκριμένη στόχευση και οργάνωση, και θεωρούμε πως μπροστά μας έρχονται καλύτερες μέρες για το Δήμο Κομοτηνής»

Ένα μίνι απολογισμό, με την ευκαιρία της συνεδρίασης για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023, που είναι ο τελευταίος που θα ψηφιστεί πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.

Ο κ. Γκαράνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η δημοτική αρχή από την υγειονομική αρχικά και την ενεργειακή κρίση στη συνέχεια, και σημείωσε πως η δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια βοήθησε τον Δήμο να ανταπεξέρθει με το παραπάνω.

Πρωτόγνωρες συνθήκες

Κρίσιμο χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο κ. Γκαράνης, σημειώνοντας πως όλα τα προηγούμενα χρόνια κλήθηκαν να λειτουργήσουν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, αρχικά υγειονομικές και στη συνέχεια οικονομικές.

Ο Δήμος κατάφερε όμως να διατηρήσει την οικονομική του σταθερότητα και αυτοτέλεια, παρά την μείωση των εισοδημάτων του και τις αυξημένες ανάγκες.

Κατάφερε δε να αποκτήσει νέα δυναμική και πνοή στην δραστηριότητα του, αυξάνοντας την εξωστρέφεια και την αποτελεσματικότητά του, με νέα έργα, ανταπόκριση στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, master plan και παρεμβάσεις σε καίριους τομείς του Δήμου.

Συνέχισε να βαδίζει με σταθερότητα

Στο δύσκολο υγειονομικό και οικονομικό αυτό περιβάλλον, με απώλειες εισοδήματος από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, που προκάλεσε σημαντική στέρηση εσόδων και στο Δήμο, η δουλειά που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, επέτρεψε να συνεχίσει να βαδίζει με σταθερότητά. Ο Δήμος, σημείωσε, έχει εξελιχθεί σε αξιόπιστο οικονομικό παράγοντα της περιοχής που ανταποκρίνεται άμεσα και ταχύτατα στις υποχρεώσεις του, βοηθώντας στην οικονομική σταθερότητα της περιοχής.

«Έχουν περάσει πια οι εποχές που περνούσαν μήνες ή και χρόνια για να πληρωθεί η αγορά από το Δήμο Κομοτηνής» σημείωσε, ενώ έχουν αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των δανείων που συνάφθηκαν πριν από το 2011, και σύντομα θα αποπληρωθεί και το τελευταίο, απελευθερώνοντας ποσά από τους πόρους του Δήμου.

Την ίδια ώρα κατάφεραν να διαθέσουν σημαντικά ποσά στην κοινωνική πολιτική, προχώρησαν σε έργα με ιδίους πόρους, και αύξησαν τους πόρους για πάγιες ανάγκες συντήρησης. Την ίδια ώρα αυξήθηκαν και οι πόροι που διατίθεται στις δημοτικές επιχειρήσεις, την επιχορήγηση της εκπαίδευσης, αλλά και την στήριξη σωματείων και πολιτιστικών δράσεων.

Και όλα αυτά, σημείωσε, χωρίς νέα δανειοδότηση, που θα υποθήκευε το μέλλον. Μέσα στις συνθήκες πανδημίας και ενεργειακής κρίσης, ο Δήμος διατήρησε όλες τι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που είχε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ πρόσθεσε και νέες για να παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη» σημείωσε, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως στο επίπεδο της πολιτικής τους βρίσκονται οι συνδημότες και όχι οι κινήσεις εντυπωσιασμού.

Υλοποίηση του οράματος

«Δεν αποτέλεσε για εμάς δικαιολογία η κρίση για να σταματήσουμε να υλοποιούμε το όραμά μας και να διατηρούμε το Δήμο Κομοτηνής σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά, αντιμετωπίζοντας προβλήματα της καθημερινότητας και δημιουργώντας τις υποδομές για την ανάπτυξη της περιοχής» ανέφερε.

Την προηγούμενη τριετία ο Δήμος Κομοτηνής εργάστηκε σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική ευκαιρία, κάτι που θεωρεί πως τον καθιστά πρωτοπόρο σε αυτό τον τομέα.

Παρείχε παράλληλά όλη τη δυνατή ελάφρυνση για επαγγελματίες και δημότες, με όλη τους τη δραστηριότητα να γίνεται σε συνεννόηση με τους θεσμικούς φορείς, αξιοποιώντας κάθε ιδέα.

«Έχουμε θέσει στέρεες βάσεις στο Δήμο όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις δυσκολίες. Προχωράμε με όραμα, συγκεκριμένη στόχευση και οργάνωση, και θεωρούμε πως μπροστά μας έρχονται καλύτερες μέρες για το Δήμο Κομοτηνής» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.