Μιχαλης Αμοιριδης κατα «Εγνατιας Οδου Α.Ε.» για τους νεους σταθμους διοδιων

«Η “Εγνατία Οδός ΑΕ” υποτιμά δια των πράξεων της την κοινωνία της Περιφέρειας ΑΜΘ»

Ως ένα «κραυγαλέο παράδειγμα εμπαιγμού» χαρακτηρίζει την απόφαση της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» για την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων σε Μέστη και Άσπρη Άμμο Καβάλας ο Περιφερειακός Σύμβουλος τη ΠΑΜ-Θ κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.
 
Σε σχετικό σχόλιο του ο κ. Αμοιρίδης κατακεραυνώνει την εταιρεία, τονίζοντας ότι δια των πράξεών της «υποτιμά την κοινωνία της ΠΑΜ-Θ», κάνοντας επίσης ειδική αναφορά στην πολιτική της εταιρείας σε σχέση με τις χρεώσεις των διοδίων, την αναβλητικότητα των έργων της καθώς και την αδιάφορη στάση την οποία κράτα σε σχέση με τις παρεμβάσεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των πολιτών. 

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Αμοιρίδη έχει ως εξής: 

«Η “Εγνατία Οδός ΑΕ”  δείχνει να υποτιμά δια των πράξεων της την κοινωνία της Περιφέρειας ΑΜΘ. Αποτελεί δε ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθειες ανάπτυξης. Τα νέα διόδια αποτελούν κραυγαλέο παράδειγμα εμπαιγμού μας :
 
Νέα διόδια στη Μέστη Έβρου για να πληρώνουν και οι κάτοικοι του Βόρειου Έβρου χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας που αποτελεί σύγχρονο παράδειγμα του γεφυριού της Άρτας. Χιλιάδες κάτοικοι αλλά και τουρίστες καθημερινά κινούνται στο τμήμα αυτό. 
 
Νέα διόδια στην Άσπρη Άμμο Καβάλας χωρίς να έχουν ολοκληρώσει ούτε τις διαδικασίες δημοπράτησης του κάθετου άξονα Ξάνθης Ελληνοβουλγαρικών συνόρων παρά τις εξαγγελίες και τη συγχρηματοδότηση του έργου από την ΠΑΜΘ.
 
Νέα διόδια στην Ασπροβάλτα  χωρίς να έχουν ανακοινώσει ορατό χρονοδιάγραμμα για την σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό , την Αμφίπολη και την Καβάλα. Η μόνη πόλη της ΠΑΜΘ χωρίς σύγχρονων προδιαγραφών σύνδεση με την Εγνατία.
 
Πολλά μπορούν να ειπωθούν με λεπτομέρειες για την αναβλητικότητα των έργων της “Εγνατίας Οδός ΑΕ” και την σχέση τους με τις χρεώσεις που επιβάλουν ήδη στα διόδια. Οι παρεμβάσεις, οχλήσεις, ερωτήσεις Περιφέρειας, Δήμων, Φορέων, πολιτών, δεν ακούγονται.
 
Είναι υπόλογοι στην κοινωνία για αυτή  τη συμπεριφορά τους και πρέπει να απαντήσουν με έργα, τα λόγια τους δεν έχουν αξία πλέον για τους πολίτες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.