Κυβερνο-ανασφαλεια και απειλες σε κρισιμες δημοσιες ψηφιακες υποδομες

Ερώτηση Μιχάλη Κατρίνη- Ιλχάν Αχμέτ προς Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη κατέθεσαν ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης και ο τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής – βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, σχετικά με την κυβερνοασφαλεια σε κρίσιμες δημόσιες ψηφιακές υποδομές.

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως το πρόσφατο περιστατικό σοβαρής παραβίασης της ασφάλειας των δεδομένων στο μηχανογραφικό κέντρο των ΕΛΤΑ (από συνήθη επίθεση τύπου Ransomware), αποδεικνύει πως το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη και την αποτροπή κυβερνο – επιθέσεων, αφήνοντας δημόσιες ψηφιακές υποδομές εκτεθειμένες στις «ορέξεις» των χάκερ.  Παράλληλα, τονίζεται, πως σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, ήδη σε όλο τον κόσμο δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, αναγνωρίζοντας τις νέες απειλές στον κυβερνοχώρο προχωρούν στη λήψη συντονισμένων μέτρων προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των δεδομένων και των συναλλαγών στο διαδίκτυο.

Γι’ αυτό και ζητούν από τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην ουσιαστική θωράκιση των ψηφιακών υποδομών και την ανάπτυξη της ψηφιακής εμπιστοσύνης των πολιτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.