Κυριακος Πιερρακακης: Χρειαζεται αλλη μια τετραετια για πληρη ψηφιοποιηση της Ελλαδας

Ψηφιοποιήθηκαν περίπου 1.500 υπηρεσίες από τις 5.000 που έχει το κράτος

Για την ψηφιοποίηση περίπου 1.500 υπηρεσιών από τις 5.000 που έχει το κράτος, έκανε λόγο στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σήμερα ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι από 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές πράξεις που είχαν γίνει από τους πολίτες το 2018, το 2022 πραγματοποιήθηκαν 1,2 δισεκατομμύριο ψηφιακές πράξεις.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, θα χρειαστεί άλλη μία τετραετία, ώστε να μπορέσει να γίνει το κράτος πλήρως ψηφιακό. «Πριν κάποια χρόνια θα το θεωρούσαμε «πιστημονική φαντασία το να λέγαμε ότι θα μπορεί να γίνει μέσα σε δύο κυβερνητικές θητείες πλήρως ψηφιακό το γραφειοκρατικό βασίλειο της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, αναγνώρισε ότι δεν έχει ψηφιοποιηθεί το χαρτί και οι φωτογραφίες, γι’ αυτό υπάρχουν ακόμα στοίβες εγγράφων στα υποθηκοφυλακεία και τις πολεοδομίες.

Ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε πως υπάρχει πολύ μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που εξυπηρετούνται οι πολίτες, σημειώνοντας ωστόσο ότι δε θα φτάσουμε στο 100% της ψηφιοποίησης των κρατικών υπηρεσιών, αλλά όταν θα έχουμε φτάσει στο 99% θα μπορούμε να πούμε ότι έχει ολοκληρωθεί η στρατηγική ψηφιοποίησης του κράτους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.