Κριτικη απο τον Δημητρη Χαριτου για την εμπλοκη ιδιωτων στην απονομη των συνταξεων

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το πρόβλημα ως πρόσχημα για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ»

Αφορμή για κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων αποτέλεσε για τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Χαρίτου τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή ο αρμόδιος υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης και προβλέπει την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών, στην απονομή των συντάξεων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού απαξίωσε τον ΕΦΚΑ και επιδείνωσε δραματικά το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες έχουν φτάσει πλέον τις 450.000 προκαλώντας ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης στους εν αναμονή συνταξιούχους, καταθέτει διά του υπουργού της κ. Χατζηδάκη προκλητική και απαράδεκτη τροπολογία στη Βουλή που προβλέπει την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών, στην απονομή των συντάξεων» σημειώνει αρχικά ο βουλευτής σε δήλωσή του για να υπογραμμίσει πως «οι ασφαλισμένοι που περιμένουν περισσότερο από δύο έτη για την έκδοση των συντάξεων, δεν αντέχουν άλλο χωρίς εισοδήματα».

Οι εν αναμονή συνταξιούχοι έχουν καταστεί «μη επιδοτούμενοι άποροι»

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτου, με ευθύνη της κυβέρνησης, οι εν αναμονή συνταξιούχοι έχουν καταστεί «μη επιδοτούμενοι άποροι», που εμπαίζονται από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με την τμηματική καταβολή μέρους των συντάξεων τους. «Και ενώ» τονίζει ο βουλευτής «έχει ευθύνη η ΝΔ για τη γιγάντωση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων, αντί να προχωρήσει στην ενίσχυση του ΕΦΚΑ με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και στην ψηφιακή αναβάθμιση της λειτουργίας του, που αποτελούν ουσιαστική προϋπόθεση για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, χρησιμοποιεί αυτό το πρόβλημα ως πρόσχημα για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και μάλιστα με μόνιμο χαρακτήρα και για το μέλλον».

«Προκλητικό οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν την εμπλοκή ιδιωτών στον ΕΦΚΑ»

Ο κ. Χαρίτου χαρακτηρίζει επίσης ιδιαίτερα προκλητικό το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό της εμπλοκής ιδιωτών στον ΕΦΚΑ, καθώς όπως αναφέρεται στην τροπολογία οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες ασκούν το έργο τους «μετά από ανάθεση» που γίνεται από τον ενδιαφερόμενο ασφαλισμένο, ξεκαθαρίζοντας πως «ο υπουργός Εργασίας οφείλει να απαντήσει με σαφήνεια στη ρύθμιση ότι από αυτήν τη διαδικασία δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι ασφαλισμένοι/συνταξιούχοι».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη του Δημόσιου Διανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και αντιτίθεται στα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ και της Επικουρικής Ασφάλισης» σημειώνει ο βουλευτής Ροδόπης κλείνοντας τη δήλωσή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.