ΚΚΕ: Ανακοινωθηκαν οι υποψηφιοι βουλευτες του κομματος στη Ροδοπη

Ροδοπίτικη συμμετοχή και στο επικρατείας του κόμματος

Κάλεσμα στο λαό της Ροδόπης να στηρίξει το ΚΚΕ από τον Γιάννη Πρωτούλη

Τους υποψηφίους που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Ροδόπη ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή, κατά την ομιλία του κ Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Νίκος Βαργεμίδης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, που παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος.

Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, από την Ροδόπη θα είναι υποψήφια η Εμπρού Γιουσούφ, γραφίστρια, στέλεχος της ΤΟ Ροδόπης του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Fireart».

Το Ψηφοδέλτιο Ροδόπης του ΚΚΕ απαρτίζουν οι:

  • Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γραμματέας της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής
  • Αμαλία Κασαπαντωνίου, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ, γραμματέας του ΔΣ της ΕΝΙΔΥΚ, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, και μέλος ΔΣ της ΟΓΕ.
  • Ιμπραήμ Κεραντζή, αρχιτέκτονας, διατηρεί τεχνικό γραφείο στις Σάπες Ροδόπης, μέλος της Αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων διπλωματούχων ανώτατων σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ)
  • Κατερίνα Ταξοπούλου, Φιλόλογος,
  • Αλή Χατσή Αλή (Αλή Καμπέρ) Λογιστής, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, διατηρεί λογιστικό γραφείο στη Κομοτηνή.

Από τις φτωχότερες η Περιφέρεια ΑΜΘ

Στην ομιλία ο κ. Πρωτούλης, τόνισε πως εμπόδιο στην αυτονόητη προσδοκία του λαού της περιοχής να ζήσει στον ακριτικό του τόπο απολαμβάνοντας μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα, στέκεται η πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας που μαστίζει το λαό της Ροδόπης και όλης της Θράκης, τονίζοντας πως όποια κυβέρνηση προκύψει από τις αστικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα συνεχίσει να ζητά από το λαό να κρυώνει στο σπίτι του, γιατί η «πράσινη µετάβαση», και συνολικά η ενεργειακή πολιτική σημαίνει πανάκριβη ενέργεια και ενεργειακή φτώχεια.

«Τόσες φορές έχει έρθει ο Μητσοτάκης εδώ στην περιοχή για να διαφημίσει τα μεγαλόπνοα σχέδια της κυβέρνησής του, σχέδια για να πλουτίσουν οι ενεργειακοί όμιλοι και να αποσπάσει τη λαϊκή στήριξη. Η πραγματικότητα, όμως είναι αμείλικτη. Γιατί ο λαός της Κομοτηνής, όλης της Θράκης, εξακολουθεί να μη μπορεί να ζεσταθεί τώρα το χειμώνα. Ακόμα και σχολεία με μικρά παιδιά απειλούνται ότι θα μείνουν χωρίς ρεύμα» ανέφερε ο ίδιος για να υπογραμμίσει πως  παρά τα ενεργειακά έργα που διαδέχονται το ένα το άλλο, η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κατατάσσεται στις θλιβερές πρώτες θέσεις, σε επίπεδο ΕΕ, στην ενεργειακή φτώχεια, στην ανεργία των νέων, στην οικονομική ανέχεια.

Άνοιγμα στη μειονότητα

Ακόμα, ο Γιάννης Πρωτούλης απεύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές της μουσουλμανικής μειονότητας, σ’ αυτές τις εκλογές, να στηρίξουν ακόμα πιο αποφασιστικά το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «έχουν αποδείξεις για το πού τους έχει οδηγήσει η πολιτική όλων των άλλων κομμάτων που τους κοιτάνε μόνο ως ψήφους και παίζουν στην πλάτη τους επικίνδυνα παιχνίδια».

Η υποψηφιότητα της Γιουσούφ Εμπρού από τη μουσουλμανική μειονότητα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, όπως επίσης και οι υποψηφιότητες του Κερατζή Ιμπραήμ και του Αλή Χατσή Αλή εδώ στην Ροδόπη και της Μαξούμ Μπιργκιούλ στην Ξάνθη, σημείωσε, «αποδεικνύουν τη σταθερή ανάδειξη από το κόμμα μας των προβλημάτων που βιώνει η μειονότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.