Κατερινα Ιωαννιδου «Αποτυχια δεν ειναι μια κακη πορεια για την Εκθεση. Αποτυχια ειναι το να μην προσπαθησουμε»

Οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της Έκθεσης Ανατολική Μακεδονία Θράκη από την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής

Η επιστροφή της «πολύπαθης» Έκθεσης Ανατολική Μακεδονία Θράκη είναι γεγονός και ήδη η 21μελής οργανωτική επιτροπή βρίσκεται επί ποδός για την καλύτερη δυνατή διοργάνωσή της. Επικεφαλής της διοργάνωσης της Έκθεσης που πιθανώς θα πραγματοποιηθεί 7 και 8 Νοεμβρίου είναι η δημοτική σύμβουλος κ. Κατερίνα Ιωαννίδου. Η επιλογή του προσώπου αυτού σίγουρα δεν ήταν ούτε δύσκολη, ούτε τυχαία, καθότι η κ. Ιωαννίδου διέγραψε μια άκρως επιτυχημένη πορεία στην προηγούμενη θητεία της στο δήμο Κομοτηνής, καθιστώντας από κοινού με την ομάδα της κερδοφόρα τα κάποτε ζημιογόνα Σφαγεία της πόλης. «Αποδείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα φτιαγμένη για τα δύσκολα και θα προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε αυτό το θεσμό σε νέες βάσεις», ανέφερε η ίδια κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τη Νατάσσα Βαφειάδου στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» στο Ράδιο Παρατηρητής 94fm. «Κάποιοι μπορεί να μας χαρακτηρίσουν τρελούς. Για μένα αποτυχία δεν είναι μια κακή πορεία για την Έκθεση» συνέχισε, «αποτυχία είναι το να μην προσπαθήσουμε. Πρέπει να βοηθήσουμε τοπικά τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο εξωστρεφείς και η Έκθεση είναι μια χρυσή ευκαιρία». 

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η διχόνοια και η κατήφεια και ενωμένοι να προσπαθήσουμε για το καλό του τόπου μας»

Μετά την ανακοίνωση για την αναβίωση της Έκθεσης, επικρατεί στην πόλη μια περιρρέουσα παραφιλολογία αλλά και γκρίνια για την πραγματοποίησή της, σε αντιδιαστολή με την γκρίνια που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια για τη διακοπή του θεσμού. Πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται ακόμη, γιατί πρέπει να πραγματοποιηθεί η Έκθεση ενώ παράλληλα τρέχουν ανάλογες εκθέσεις στην περιφέρεια. Χαρακτηρίζοντας τις εκθέσεις αυτές ως «αναπτυξιακό εργαλείο που εντάσσονται μέσα στο συνολικό σχεδιασμό της τουριστικής προβολής της περιφέρειας», η κ. Ιωαννίδου τόνισε ότι οι εν λόγω παράλληλες εκθέσεις δεν είναι περιφερειακές, αλλά εκθέσεις νομών τις οποίες στηρίζει η περιφέρεια. «Δεν υπάρχει ανταγωνιστική σχέση και ο καθένας θα βοηθήσει τον άλλο. Πρέπει να σταματήσει αυτή η διχόνοια και η κατήφεια και ενωμένοι να προσπαθήσουμε για το καλό του τόπου μας», υπογράμμισε. 

«Δεν υπάρχουν νέοι και γέροι άνθρωποι. Υπάρχουν νέες ιδέες. Υπάρχουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με πολύ καινοτόμες ιδέες. Όλοι είναι χρήσιμοι»

Αναφορικά με τα μέλη που απαρτίζουν την οργανωτική επιτροπή η κ. Ιωαννίδου σημείωσε ότι «είναι άτομα της αγοράς, δραστήρια με εξαιρετικές ιδέες», ενώ φάνηκε ικανοποιημένη και από το γεγονός ότι η επιτροπή αποτελείται από πολλά νέα άτομα. «Δεν υπάρχουν νέοι και γέροι άνθρωποι. Υπάρχουν νέες ιδέες. Υπάρχουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με πολύ καινοτόμες ιδέες. Όλοι είναι χρήσιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Αν πετύχουμε αυτούς τους στόχους φέτος, θέτουμε τα θεμέλια για μια ακόμη πιο επιτυχημένη Έκθεση του χρόνου, η οποία ίσως πάρει μια πιο κλαδική μορφή»

Η φετινή έκθεση στόχο έχει, σύμφωνα με την κ. Ιωαννίδου, να θέσει τα θεμέλια της δημιουργίας μιας σοβαρής γενικής εμπορικής έκθεσης. «Θέλουμε σοβαρούς εκθέτες που έχουν να επιδείξουν εμπορεύματα και υπηρεσίες. Θα προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε εκθέτες από Βαλκανικές χώρες και Τουρκία αλλά και εκθέτες από όλη την περιφέρεια», παρατήρησε, τονίζοντας ωστόσο ότι «πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η προσέλευση του κόσμου. Όσο μεγαλύτερη η επισκεψιμότητα, τόσο περισσότερα τα οφέλη για την περιοχή. Έμφαση θα δώσουμε και στις παράλληλες εκδηλώσεις, ώστε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να επισκεφτεί την εμπορική μας έκθεση. Αν πετύχουμε αυτούς τους στόχους φέτος, θέτουμε τα θεμέλια για μια ακόμη πιο επιτυχημένη Έκθεση του χρόνου, η οποία ίσως πάρει μια πιο κλαδική μορφή». 

«Σίγουρα θα υπάρξει γκρίνια και κριτική, αλλά όταν η κριτική είναι καλόπιστη, έχει θετικό πρόσημο. Προσωπικά, εγώ είμαι έτοιμη ακόμα και να με σταυρώσουν μετά την Έκθεση. Είμαι έτοιμη για όλα»

Παράλληλα η κ. Ιωαννίδου δήλωσε «έτοιμη για όλα» αναφορικά με τα σχόλια και τις κρικές που ενδεχομένως να υπάρξουν μετά την πραγματοποίηση της Έκθεσης, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι όποιες τεχνικές δυσκολίες έχουν προκύψει. «Υπάρχουν διαδικαστικές και τεχνικές δυσκολίες οι οποίες όμως λύνονται σιγά-σιγά, όπως θέματα με το κτίσμα και συντηρήσεις. Είναι θέματα τα οποία δε με τρομάζουν και η ομάδα όλη είναι έτοιμη να δουλέψει για οτιδήποτε προκύψει. Τώρα το αν πετύχει ή όχι επίσης δε με τρομάζει. Σίγουρα θα υπάρξει γκρίνια και κριτική, αλλά όταν η κριτική είναι καλόπιστη, έχει θετικό πρόσημο. Προσωπικά, εγώ είμαι έτοιμη ακόμα και να με σταυρώσουν μετά την Έκθεση. Είμαι έτοιμη για όλα» υπογράμμισε με νόημα. 

«Η Έκθεση μας αφορά όλους και μπορεί να βάλει τα θεμέλια για καλές εμπορικές πρακτικές»

Κλείνοντας τη συζήτηση, η κ. Ιωαννίδου ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται οι πρώτες επαφές, ενώ σε λίγο καιρό θα διανεμηθεί και το έντυπο υλικό. Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον εμπορικό κόσμο της Περιφέρειας να στηρίξει αυτή την Έκθεση γιατί «μας αφορά όλους και μπορεί να βάλει τα θεμέλια για καλές εμπορικές πρακτικές». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.