Κ.Χατζηδακης: «Δεν θα χαριστουμε σε κανεναν για τις παραλιες»

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στο αίτημα του «Κινήματος της πετσέτας»

 «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες» ήταν το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ.Κωστή Χατζηδάκη, σε συνέχεια των αντιδράσεων πολιτών κυρίως σε νησιωτικές περιοχές της χώρας κατά της παράνομης κατάληψης παραλιών –και γενικώς των κάθε είδους αυθαιρεσιών στον αιγιαλό.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο προμηνύει εντατικούς ελέγχους σε παραλίες προκειμένου να υπάρξει διασφάλιση της πρόσβασης των πολιτών σε αυτές σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος, ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για κυρώσεις στους παραβάτες.

Όπως  σημειώνεται σε ελέγχους που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα διαπιστώθηκαν σημαντικές παραβάσεις και προχωρά άμεσα η έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από παραλίες.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Εντολή για ένταση των ελέγχων στις παραλίες, για τη διασφάλιση της τήρησης που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες έδωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των ελέγχων που ήδη διεξάγονται και ύστερα από τις καταγγελίες που υπεβλήθησαν για την μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες στο διάστημα 21 – 24 Ιουλίου, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχωρούν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Σε κάθε περίπτωση, απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι.

Έδωσα εντολή στη νέα στην Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια έτσι ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν»».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.