Ιλχαν Αχμετ: «Συνιστα αναβαθμιση του ΔΠΘ, η συγχωνευση τμηματων χωρις διαλογο με την ακαδημαικη κοινοτητα;»

Αναφορά του βουλευτή Ροδόπης προς τον υπουργό Παιδείας

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, που αφορά στο ψήφισμα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ., με το οποίο τα μέλη του Τμήματος δημοσιοποιούν την αντίθεσή τους στην απόφαση συγχώνευσης της Φιλολογίας σε ένα τμήμα μαζί με τα άλλα δύο τμήματα του Σ.Κ.Α.Σ., που εδρεύουν στην Κομοτηνή. 

Στην αναφορά του ο βουλευτής σημειώνει αρχικά πως «η κυβέρνηση διατείνεται ότι στοχεύει να μετατρέψει το Δ.Π.Θ. στο τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. Καλοδεχούμενοι αυτοί οι μεγαλεπήβολοι στόχοι, καθώς είναι κάτι που το αξίζει και το δικαιούται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και η ακριτική Θράκη». Ωστόσο αντιτείνει πως «σε αναντιστοιχία, με αυτές τις διακηρύξεις παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια σταθερή μείωση των εισακτέων, γεγονός που έχει αντανάκλαση στην φθίνουσα λειτουργία πολλών τμημάτων αλλά και συνολικά στην τοπική οικονομία της Θράκης».

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ μεταφέρει το ψήφισμα διαμαρτυρίας του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ τα μέλη του ενημερώθηκαν για την – χωρίς προηγούμενη διαβούλευση- απόφαση του υπουργείου Παιδείας να νομοθετήσει, και μάλιστα άμεσα, την συγχώνευση των τριών τμημάτων της Σ.ΚΑ.Σ. του Δ.Π.Θ. σε ένα Τμήμα, γεγονός που τους βρίσκει απόλυτα αντίθετους  και ζητά από τον υπουργό να επανεξετάσει άμεσα την απόφασή του για τη συγκεκριμένη συγχώνευση και να λάβει σοβαρά υπόψη τα επιχειρήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας του Δ.Π.Θ. και την βούληση της τοπικής κοινωνίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.