Ιδρυση λυκειακων ταξεων στο Γυμνασιο Ξυλαγανης αποφασισε το Δημοτικο Συμβουλιο Μαρωνειας-Σαπων

Αυτοτελής γίνεται ο οικισμός στην Παραλία Πετρωτών

Συνεδρίασε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών και ανάμεσα στις αποφάσεις που έλαβε ήταν η δημιουργία λυκειακών τάξεων στο γυμνάσιο της Ξυλαγανής.

Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα έλαβε την απόφαση. 

Από τις αρχές της τρέχουσας σχολικής χρονιάς ήταν πάγια επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής και μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και άλλους αρμόδιους φορείς.

Όπως εκτιμά η Δημοτική Αρχή, η συγκεκριμένη εξέλιξη θα είναι ωφέλιμη για την τοπική  κοινωνία και την ανάπτυξη της, οι μαθητές θα αποφύγουν την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η μετακίνηση τους και, η Ξυλαγανή δεν θα υφίσταται πλήγμα από την έλλειψη μίας σχολικής δομής.

Οι λυκειακές τάξεις στο γυμνάσιο της Ξυλαγανής θα λειτουργήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά 2022-2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη γίνει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και να λειτουργήσουν όλες οι υφιστάμενες.

Συν ένας αυτοτελής οικισμός με αφορμή την απογραφή

Τέλος, ανάμεσα στις αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών ήταν και ο καθορισμός Αυτοτελών Οικισμών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, στο πλαίσιο της Γενικής Απογραφής Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών από την ΕΛΣΤΑΤ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε να παραμείνει ως έχει η υφιστάμενη κατάσταση των οικισμών του Δήμου και να προστεθεί ο αυτοτελής οικισμός που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια στην παραλία Πετρωτών.

Ο οικισμός θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης, κάτι που αποτελεί στόχευση για τη Δημοτική Αρχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.