Για την κυβερνηση δεν υπαρχει κανενα απολυτως θεμα υποστελεχωσης της Π.Υ. Ροδοπης

Δ. Χαρίτου: «Ο υφυπουργός αρνείται ουσιαστικά να αναγνωρίσει το σοβαρό πρόβλημα»

Ήταν 4 Ιουλίου τρέχοντος έτους όταν ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου παρουσίαζε με ερώτησή του στην κυβέρνηση τις μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ροδόπης, που καλύπτει πολλαπλές ανάγκες υπηρεσιών διοίκησης στην ΑΜΘ, την υπηρεσία στη ΒΙΠΕ, τα κλιμάκια Σαπών και Ιάσμου, ζητώντας από το αρμόδιο υπουργείο την άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ροδόπης. Υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι με τόσα κενά και χωρίς την πρόσληψη εποχικού προσωπικού δυσχεραίνεται η υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την πυροπροστασία της περιοχής, την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων συνέπεια της κλιματικής κρίσης. 

Απαντώντας την εν λόγω ερώτηση, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς αρκείται απλά να παραθέσει την νομοθετική διάταξη βάσει της οποίας γίνεται η κατανομή της υπηρετούσας δύναμης στο Πυροσβεστικό Σώμα σημειώνοντας πως κριτήριο είναι «οι ιδιαίτερες επιχειρησιακές του ανάγκες».

Σχολιάζοντας την απάντηση του έλαβε ο βουλευτής Ροδόπης επισημαίνει πως ο υφυπουργός «αρκείται να μας γνωστοποιήσει αυτό που ήδη γνωρίζαμε, δηλαδή τον αριθμό των 95 υπαλλήλων που υπηρετούν στην Π.Υ. Ροδόπης. Ενώ αρνείται ουσιαστικά να αναγνωρίσει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης της, με τα 41 κενά οργανικών θέσεων και κυρίως δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση πρόσληψης νέου προσωπικού για την κάλυψη των κενών αυτών. Όπως επίσης ενώ γνωρίζει το αντικείμενο εργασιών του πυροσβεστικού σώματος αποποιείται τις ευθύνες του για την ένταξη του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό μεταθέτοντας το στο υπουργείο Εργασίας».

Τέλος οκ. Χαρίτου επεσήμανε πως «ο υφυπουργός αποφεύγει να απαντήσει αν τελικά θα γίνει μετακίνηση πυροσβεστών από την περιφέρεια στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους, γεγονός που θα  αποδυναμώσει την περιοχή εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.