Για τη ΖΩΗ που αξιζει στη Ροδοπη

Το όραμά της για την επόμενη διοίκηση της ΠΑΜΘ ανέπτυξε σε φίλους και συνοδοιπόρους η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση Ζωή Κοσμίδου

Να τη στηρίξουν στη νέα Διοίκηση της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης για τη ΖΩΗ που αξίζει στη Ροδόπη, ζήτησε η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ζωή Κοσμίδου το βράδυ της Τρίτης 3 Οκτωβρίου από τους πολλούς φίλους της, που συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής.

Την Ροδόπη ήρεμη, ταπεινή που ξέρει να προστατεύει τις ομορφιές της, τόνισε, με ξωκκλήσια και επιβλητικούς ναούς παντού από άκρη σ’ άκρη, προσκυνητάρια και ιερές μονές που σμίγουν τις κορυφές των καμπαναριών τους με τους μιναρέδες των τζαμιών, ψηλά επιβλητικά και πολυάριθμα.

Αυτά μας ενώνουν ανέφερε, η ειρήνη στην καρδιά και η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός και το κοινό μέλλον για την ανάπτυξη του τόπου μας, με ίσες ευκαιρίες, ίδιες προκλήσεις και κοινά μονοπάτια.

Ευχαρίστησε τους πολλούς φίλους και συνοδοιπόρους σε όλες τις εκφάνσεις του βίου της, που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, αλλά και την οικογένειά της για την αγάπη το χρόνο και το πάθος της που τη στηρίζει όλη αυτή την εντατική περίοδο.

Μεθοδική δουλειά για το καλό της περιοχής

Από μικρή, τόνισε, έμαθε να παλεύει στα ίσια με πολύ δουλειά, μεθοδικά και πολύ πάθος, για τη ζωή για την αγάπη, την οικογένεια, τα παιδιά και τα εγγόνια της, αλλά και για τους αδύναμους, για την πόλη, για τη Ροδόπη, για το αύριο που αξίζει σε όλους, το ίδιο χωρίς διαχωρισμούς.

Στα χρόνια που πέρασε ως μηχανικός και στο Δήμο Κομοτηνής, ασχολήθηκε με κάθε είδους έργα στην πόλη μας, μαθαίνοντας την αυτοδιοίκηση, και να δίνει τη μάχη για το καλό και το πρωτοποριακό, με δασκάλους σπουδαίους δημάρχους με τους οποίους πορεύτηκε μαζί και την άφηναν συχνά να προηγηθεί γιατί ήξεραν ότι δεν θα αφήσει ποτέ καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη για ανάπτυξη.

Οι συνάδελφοί της στο Δήμο της εμπιστεύτηκαν την προεδρία του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων σχεδόν είκοσι χρόνια, ενώ οι συνάδερφοι μηχανικοί την εξέλεξαν στο ΤΕΕ και την ΕΜΔΥΔΑΣ, όπου ήταν και πρόεδρος, επί σειρά ετών.

Παράλληλα έμαθε και άσκησε την προσφορά στον Οδηγισμό, στον Ερυθρό Σταυρό, στους Lions, και σε άλλες εθελοντικές οργανώσεις.

Όταν λοιπόν την κάλεσε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης να αναλάβει ως Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας, απέκτησε εμπειρικά ένα, όπως το χαρακτήρισε, πολυδιδακτορικό γνώσεων σε όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, που ήρθε να κουμπώσει στις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ΔΠΘ, στον Πολιτισμό και την Περιφερειακή Ανάπτυξη, μέχρι τις αρχές του 2022 με Περιφερειάρχη τον κ. Χρήστο Μέτιο, αναλαμβάνοντας και την επιτυχημένη προσπάθεια για επαναλειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής.

Σημαντικές προτεραιότητες για το μέλλον

Με όλη αυτή την εμπειρία ζήτησε τη στήριξη των συμπολιτών της στην ίδια και την παράταξη της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης για να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια σειρά από παρεμβάσεις.

Ανάμεσα σε αυτές που βάζει σε προτεραιότητα είναι να υλοποιήσουν έργα θωράκισης της Ροδόπης έναντι των βίαιων καιρικών φαινομένων που στο εξής φαίνεται να βιώνουμε πιο ισχυρά και πιο συχνά, και να δρομολογήσουν πλήθος έργων αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, μεταξύ των οποίων τα δίκτυα στο Ιάσιο, η μελέτη για τον Κομψάτο, γεωτρήσεις, λιμνοδεξαμενές κ.α.

Προτεραιότητα όμως έχουν και τα έργα υποδομής, όπως η ολοκλήρωση του άξονα προς Ίασμο – Κοπτερό και στη συνέχεια ως Αμαξάδες και της γέφυρας του Κομψάτου, της ορεινής οδού από Οργάνη – Χλόη – Βιρσύνη, της παραλιακής οδού Μάκρης – Μαρώνειας, και Πλατανίτη –  Ίμερο –  Αρωγή.

Στην παιδεία πρόταξε την υποστήριξη και τη συνεργασία με το ΔΠΘ και την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ στην υγεία με υποστήριξη στην κατασκευή του νέου Νοσοκομείου, αλλά και τη στήριξη των υπαρχόντων Κέντρων Υγείας.

Στον τουρισμό – πολιτισμό, μίλησε για τις δυνατότητες προβολής της Ροδόπης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό μέσα από τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Λυρική Σκηνή και όλους τους φορείς πολιτισμού, την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού και την ενίσχυση όλων των θρησκευτικών μνημείων σε συνεργασία με την Μητρόπολη, την ανάδειξη της Μαρώνειας ως Γεωπάρκου, τη συνεργασία όλων των δράσεων της Εφορίας Αρχαιοτήτων, την αξιοποίηση της παραλίας Μολυβωτής με σεβασμό στα αρχαιολογικά ευρήματα και τη συνθήκη Ραμψάρ, και την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου Προσκυνητών- Ιμέρου καθώς και τις οδικές βελτιώσεις προς Φανάρι και Κρυονέρι, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη της φροντίδας και προβολής του πλούσιου φυσικού τοπίου της περιοχής μας.

Παράλληλα θα είναι πάντα δίπλα στα ΑμεΑ και τους φορείς τους, ενώ στον τομέα της επιχειρηματικότητας στοχεύουν στην υποστήριξη μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, μέσω του ΕΣΠΑ, του LEADER και του Αναπτυξιακού Νόμου.

Για όλα αυτά τα έργα και το νέο πρόγραμμα χρειάζονται άνθρωποι με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία, για αυτό ζήτησε από τους Ροδοπίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να κάνουν μαζί τη Ροδόπη Γη Άξια να ζουν τα παιδιά της, Γη της Αφθονίας, του Πολιτισμού, της Παιδείας της Ασφάλειας της Εξωστρέφειας και όλα αυτά με Σεβασμό στο Περιβάλλον, στη Διαφορετικότητα και στην Ιστορία του Τόπου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.