Γ. Γκαρανης: «Τα “διαφυγοντα εσοδα” ειναι ουσιαστικα οφελη για τον Δημο»

Απάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής στις κατηγορίες της «Σύμπραξης Προοπτικής» για τις Κατασκηνώσεις Πανδρόσου

Την απάντησή του δίνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, στα όσα καταλόγιζε στη Δημοτική Αρχή η «Σύμπραξη Προοπτικής» μέσω ανακοίνωσης αναφορικά με «τις εγκαταλελειμμένες κατασκηνώσεις της Πανδρόσου». Ο κ. Γκαράνης λαμβάνοντας αφορμή από τα δύο ερωτήματα που έθεσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης: «Ποιος ευθύνεται για τα χαμένα έσοδα και την φθορά στην περιουσία των δημοτών;» και «Ποιος είναι ο λόγος που δεν επαναλειτουργεί η Δημοτική Κατασκήνωση της Πανδρόσου και δεν δημοπρατείται;» σημειώνει ως προς το πρώτο, πως «δεν παρατίθεται κανένα απολύτως οικονομικό στοιχείο κατά την περίοδο της λειτουργίας των κατασκηνώσεων, η οποία διεκόπη το 2010» για να παραθέσει ο ίδιος τα επίμαχα οικονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο κ. Γκαράνης:

Το 2009 τα έσοδα από τη λειτουργία του Κατασκηνωτικού Κέντρου Πανδρόσου ανήρθαν σε 14.816,14 ευρώ, έναντι κόστους 105.789,90 ευρώ.

Το 2010 τα έσοδα από τη λειτουργία του Κατασκηνωτικού Κέντρου Πανδρόσου ανήρθαν σε 10.781,07 ευρώ, έναντι κόστους 127.549,89 ευρώ.

Άρα, οι ζημιές το 2009 ήταν 90.973,76 ευρώ και το 2010 ήταν 116.768,82 ευρώ, συνολικά 207.742,58 ευρώ.

«Επομένως», συμπεραίνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής, «με βάση τα οικονομικά στοιχεία που παρατίθενται, ο Δήμος Κομοτηνής με την παύση λειτουργίας των κατασκηνώσεων Πανδρόσου, όχι μόνο δεν είχε απώλεια εσόδων, αντίθετα διατήρησε τα ποσά που αφορούσαν τα λειτουργικά έξοδα αυτών στα ταμεία του Δήμου και μάλιστα, σε μια κρίσιμη οικονομικά συγκυρία, για όλη τη χώρα».

Ως προς το δεύτερο ερώτημα ο κ. Γκαράνης υπενθυμίζει αρχικά πως «στην παρούσα χρονική περίοδο που επιλέγει να θέσει τα ερωτήματά της η παράταξη του κ. Γραβάνη, εκτός από τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία της χώρας, τη μεγάλη υγειονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία, έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση που απειλεί τα νοικοκυριά, αλλά και την αυτοδιοίκηση» και σημειώνει πως «η απάντηση είναι αυτονόητη και ο κ. Γραβάνης γνωρίζει πως για δύο τουλάχιστον χρόνια ήταν αδύνατος ο όποιος προγραμματισμός».

«Η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής είχε και έχει την πρόθεση να δημοπρατήσει τις κατασκηνώσεις Πανδρόσου με ένα αντίτιμο που θα είναι επωφελές για τον ίδιο τον Δήμο, αλλά και για όποιον αναλάβει τη λειτουργία τους» επαναλαμβάνει στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κομοτηνής, όπως έκανε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και σπεύδει να εξηγήσει πως «η Δημοτική Αρχή προχωράει με σύνεση στις επιλογές της, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα της κρίσης στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, σεβόμενη τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Τέλος, στο ερώτημα του κ. Γραβάνη «ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό;»  ο Δήμαρχος υπογραμμίζει πως «είναι σαφές ότι τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι δημότες πληρώνουν τον λογαριασμό της θεσμικής ανικανότητας του κ. Γραβάνη που διατέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής, «φροντίζοντας» να κληρονομήσει χρέη στον Δήμο και στους επαγγελματίες του τόπου μας ύψους κάποιων εκατομμυρίων ευρώ!».

«Τα “διαφυγόντα έσοδα” τελικά κ. Γραβάνη είναι οφέλη για τον Δήμο και τους δημότες μας» τονίζει καταλήγοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.