Επισκεψη του Αντιπεριφερειαρχη Νικου Τσαλικιδη στο Νοσοκομειο και συναντηση με τη Διοικητρια

Αυτοψία στο χώρο του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο και αυτοψία στο χώρο κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, συναντήθηκε με τη Διοικήτρια Μάγδα Γιαμουστάρη. Τη συνάντηση, απασχόλησαν θέματα όπως η υλοποίηση εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου και η εκτέλεση των έργων υποδομών για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, από την Περιφέρεια. Κατά τη διάρκεια της, συζητήθηκε και το ζήτημα της στελέχωσης της μονάδας με πρόσθετο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το τρέχον χρονικό διάστημα, ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εργασίες για την αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.

Παράλληλα, ξεκινά το έργο κατασκευής των υποδομών του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής όπου έχει οριστεί να κατασκευαστεί. Εν τω μεταξύ, έχει ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση της έκτασης καθώς και η χάραξη της οδικής σύνδεσης από και προς το Νοσοκομείο.

Ν. Τσαλικίδης: «Εργαζόμαστε πυρετωδώς για την ολοκλήρωση των υποδομών για το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής»

«Η Περιφέρεια, υποστηρίζει στην πράξη τον τομέα της υγείας, στην περιοχή μας. Την τελευταία προγραμματική περίοδο κι από πόρους του ΕΣΠΑ, που ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια ευρώ, χρηματοδοτήθηκε η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γ.Ν. Για τον ίδιο σκοπό, διεκδικούμε χρηματοδότηση 2,4 εκατομμυρίων, τη νέα προγραμματική περίοδο.  

Συντηρούμε τις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου, ωστόσο, εργαζόμαστε πυρετωδώς για την ολοκλήρωση των υποδομών για το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας ώστε αυτό το έργο- μείζονος σημασίας για την υγεία- να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

Αναγνωρίζοντας το διαχρονικό πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο μας, υιοθετούμε πλήρως το αίτημα της Διοίκησης για την κάλυψη της χρηματοδότησης επιπλέον θέσεων ιατρών και νοσηλευτών, το οποίο πρόκειται να θέσουμε ενώπιον της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.