Ελενη Σκαβδη, δημοσιογραφος «Η συμπυκνωση του δραματικου βιωματος, εγειρει και τα ταξικα αντανακλαστικα»

Τη δική της παρέμβαση για τα αποτέλεσμα της κάλπης της 5ης Ιουλίου έκανε στο ραδιόφωνο του Παρατηρητή από την Ηλεία και η συνεργάτης μας δημοσιογράφος, Ελένη Σκάβδη, κάνοντας λόγο για επαναφορά στο προσκήνιο της νεολαίας μετά το «Όχι», δίνοντας παράλληλα και τα ειδικά χαρακτηριστικά όσων ψήφισαν «Όχι». Η κ. Σκάβδη στη συνέχεια της τοποθέτησής της σημείωσε την ανάγκη για κοινή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Ελένη Σκάβδη:   

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν πραγματικά σπουδαίο κι έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Καταρχήν, οι νέοι άνθρωποι φαίνεται να επανέρχονται στο προσκήνιο ενώ μέχρι και πριν λίγα χρόνια δεν συμμετείχαν κι απαξίωναν την πολιτική. Αυτό ακριβώς δείχνει ότι κάτι αλλάζει. «Όχι» ψήφισε το 75% των φοιτητών, το 64% των νέων ανέργων, το 46% των νοικοκυρών και το 37% των συνταξιούχων.
 
Ο ελληνικός λαός πέντε χρόνια ζει την κρίση, την ανεργία, την εξαθλίωση, την τρομοκρατία, το φόβο, την ακύρωση των προσδοκιών, κυρίως για τους νέους ανθρώπους. Αυτή η συμπύκνωση του δραματικού βιώματος, εγείρει και τα ταξικά αντανακλαστικά.
 
Ο λαός είπε κάτι συγκεκριμένο, που έγινε και κατανοητό, «όχι σε αυτή τη συμφωνία, να τελειώνουμε». Με βάση το διακύβευμα που είναι η σωτηρία της Ελλάδας και το αυτονόητο, χωρίς ακροβατικό πατριωτισμό και υπερβολές, φαίνεται ότι ο κόσμος διάλεξε και διάλεξε σωτηρία της χώρας.
 
Το «σύστημα» δέχθηκε το πρώτο μεγάλο πλήγμα, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ύπνωσης των πολιτών, μέσα στον καταναλωτισμό, στον έλεγχο της βούλησής του από τα συστημικά μέσα, το σύστημα των καναλαρχών κι όλο αυτό το διαπλεκόμενο συρφετό που κάνει κουμάντο τα τελευταία 15 χρόνια στη χώρα.
 
Την επόμενη μέρα να ευχηθούμε, με την ίδια αποφασιστικότητα και ομοψυχία, η ελληνική κυβέρνηση, καλώντας σε μια κοινή στάση και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, όλοι μαζί με τις κυβερνήσεις και τους λαούς της Ευρώπης, να δώσουν μια κοινή μάχη απέναντι στη λιτότητα η οποία εξουθενώνει πραγματικά τους φτωχότερους και τους πιο αδύναμους.
 
Πιστεύω ότι έρχονται καλύτερες μέρες, πρέπει να επιστρέψει η πολιτική στην Ευρώπη των χρηματιστηρίων, της διαχείρισης και των τεχνοκρατών. Χρειάζεται να επιστρέψει η πολιτική στη Γηραιά Ήπειρο για να γίνει μια νέα κοινωνική συμφωνία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα να ξανακτίσουμε ένα καινούριο μέλλον, γι αυτή την περιοχή που θα επηρεάσει και τον κόσμο ολόκληρο». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.