Ελενη Λαφτση: «Οι κ.κ.Στρατιαδης και Λουτατιδης θα μπορουσαν να μου ζητησουν τον λογο για την αποψη που εξεφρασα και αν δεν πειστουν να προχωρησουν οπως θελουν»

Η επικεφαλής της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» για την ανεξαρτητοποίηση των δύο δημοτικών συμβούλων, το πολιτικό της μέλλον και το μέλλον της παράταξης

Ουδεμία πρότερη ενημέρωση ή διαβούλευση τόσο προς την ίδια όσο και προς τα μέλη της ευρύτερης παράταξης δεν υπήρχε από πλευράς των ανεξάρτητων πλέον δημοτικών συμβούλων του Δήμου Κομοτηνής κ.κ. Ανέστη Στρατιάδη και Γιώργου Λουτατίδη, οι οποίοι την Τρίτη 11 Ιουλίου ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την παράταξη της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» σύμφωνα με την επικεφαλής κ. Ελένη Λαφτσή.

Η κ.Λαφτσή σε συνέχεια και της δήλωσης που εξέδωσε σε «απάντηση» της επιστολής ανεξαρτητοποίησης των δύο πρώην στελεχών της παράταξης, μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» εκφράζοντας την άποψη πως «η ευρύτερη παράταξη όφειλε να έχει ή τουλάχιστον να είναι σε γνώση της η κίνησή τους αυτή».

«Οι παρατάξεις δεν συγκροτούνται βάση της ομοφωνίας και της ιδεολογικής ταύτισης»

Άλλωστε όπως έσπευσε να επισημάνει στην παράταξη «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» η οποία στις εκλογές του 2019 υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, «θεωρώ ότι κινούμαστε σε έναν δημοκρατικό χώρο,  στον οποίο ο διάλογος δεν είναι ποινικά κολάσιμη πράξη, αλλά ίσα ίσα είναι η βάση της δημοκρατίας». «Πολύ περισσότερο σε μια παράταξη η οποία είναι ευρύτερη από ένα κόμμα» πρόσθεσε για να ξεκαθαρίσει πως «οι παρατάξεις δεν συγκροτούνται βάση της ομοφωνίας και της ιδεολογικής ταύτισης, αλλά είναι κάπως ευρύτερες, πιο “χρωματιστές”, πιο “πολύχρωμες” και με πολλές απόψεις».

 «Ο καθένας έχει δεδομένο και κατοχυρωμένο το δικαίωμά του στη διαφορετική άποψη και στη διαφορετική έκφραση. Εγώ δεν θέλω να ποινικοποιήσω την κίνηση ή την άποψη των δυο δημοτικών συμβούλων. Έχουν δικαίωμα να έχουν οποιαδήποτε άποψη» ανέφερε η κ.Λαφτσή για να τονίσει πως «με αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους έχουμε και μια διαδρομή χρόνων, πέρα από τη δημοτική παράταξη και πιστεύω ότι εγώ δεν προσωποποιώ τις διαφορές».

«Θα μπορούσαν να μου ζητήσουν τον λόγο για την άποψη που εξέφρασα»

Απαντώντας στις «αιτιάσεις» των δύο δημοτικών συμβούλων σε σχέση με τις δηλώσεις της που ακολούθησαν τον πρώτο γύρο των εθνικών εκλογών, η ίδια υπογράμμισε πως «θα μπορούσαν να απευθυνθούν σε μένα και να μου ζητήσουν το λόγο για την άποψη την οποία εξέφρασα, γιατί με βάση αυτά που άκουσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους τουλάχιστον, η κίνησή τους αυτή οφείλεται στην άποψη την οποία εξέφρασα αμέσως μετά τις 21 Μάη. Θα μπορούσαν να μου ζητήσουν κάποιες εξηγήσεις, να ακούσουν την άποψή μου και αν δεν πειστούν από κει και πέρα να προχωρήσουν σε όποια κίνηση θέλανε» για να επαναλάβει πως επρόκειτο για μία απόφαση που ελήφθη δίχως την σύσκεψη ή συνομιλία τόσο με την ίδια όσο και με λοιπά στελέχη της παράταξης, πολύ δε περισσότερο όταν εδώ  και τρία χρόνια όπως υποστήριξε, είχε κάνει σαφές προς όλους, πως δεν προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέου ως επικεφαλής τον Δήμο Κομοτηνής.

Ερωτηθείσα ως προς το μέλλον της παράταξης η κ.Λαφτσή αναφερόμενη στα λεγόμενα του κ.Στρατιάδη εξέφρασε την άποψη πως αυτή θα πάψει να υπάρχει τουλάχιστον ως «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή», καθώς θα γίνει προσπάθεια δημιουργίας μίας νέας παράταξης, ευχόμενη μάλιστα να πετύχουν τον στόχο τους «να συσπειρώσουν δυνάμεις από την τοπική κοινωνία και να προχωρήσουν μπροστά».

«Θα είμαι πάντα πολιτικά παρούσα»

Ερωτηθείσα σε σχέση με την δική της προσωπική συνέχεια στην πολιτική η ίδια τόνισε πως θα είναι πάντα πολιτικά παρούσα. «Νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι, πέραν της ενεργής ενασχόλησης, είμαστε  πολιτικά όντα και οφείλουμε να είμαστε παρόντες στα δρώμενα, ειδικά στην περιοχή μας που έχει κάποιες ιδιαιτερότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά για να τονίσει πως «όλοι τις γνωρίζουμε, άσχετα αν κάποιοι θέλουν να τα ρίχνουμε όλα κάτω από το χαλί στο όνομα της ειρηνικής συνύπαρξης». «Δεν είναι διασφάλιση της ειρηνικής συνύπαρξης και συμβίωσης το να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε το τι συμβαίνει στην τοπική κοινωνία, ότι υπάρχει μια πληθυσμιακή ομάδα των φίλων μας, της μειονότητας οι οποίοι πραγματικά είναι εγκλωβισμένοι σε επιδράσεις ξένων μηχανισμών και τους οποίους οφείλουμε να απεγκλωβίσουμε τόσο η ελληνική πολιτεία με την πολιτική της, όσο και εμείς ως πολίτες και ως παρατάξεις».

«Με το να τα κρύβουμε και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όταν αναγνωρίζουμε όλοι ότι αυτό συμβαίνει, ότι υπάρχουν δηλαδή άμεσες και έντονες επιρροές από ξένους μηχανισμούς, από τρίτους μηχανισμούς, για τα ψηφαλάκια δεν ωφελεί κανέναν, δεν πείθουμε και κανέναν σε τελευταία ανάλυση, εκτιθέμεθα και οι ίδιοι σε αυτή την περίπτωση» πρόσθεσε υποστηρίζοντας πως «αν δείτε σήμερα τον μειονοτικό τύπο, κυρίως τον προσκείμενο στους μηχανισμούς αυτούς, πανηγυρίζει. Αυτό και μόνο αρκεί για να βγάλουν κάποιοι τα συμπεράσματά τους για αυτό που συμβαίνει σε αυτή την περιοχή».

«Η ανάρτηση και τα συμπεράσματά μου δεν ήταν προεκλογικά»

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν θεωρεί πως η ανάδειξη του θέματος αυτού στον χρόνο που έγινε και με τον τρόπο που έγινε θα οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα ή θα παραμείνει ως μια προεκλογική συζήτηση, η ίδια τόνισε πως αποτελεί και μια προσωπική της απορία.  «Η συζήτηση άνοιξε με βίαιο τρόπο με μια τυχαία δική μου ανάρτηση, που για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα την εξέλιξη που θα είχε, γιατί ανάλογες αναρτήσεις είχα κάνει και το καλοκαίρι και την άνοιξη του ’22, και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε. Η ανάρτηση και τα συμπεράσματά μου δεν ήταν προεκλογικά, ήταν σχεδόν έναν χρόνο πριν από τις εκλογές, όταν έβλεπα και πώς κινούνται, κάποιοι υποψήφιοι, και πώς παρεμβαίνουν οι μηχανισμοί εκείνοι. Άρα θεωρώ ότι δεν ήταν προϊόν  αποτελεσμάτων των εκλογών  αυτό το πράγμα» ανέφερε και συνέχισε τονίζοντας πως « η ΝΔ έκανε την δουλειά της γιατί ήθελε να εισπράξει τα γνωστά ψηφαλάκια». «Η ουσία είναι ότι άνοιξε το θέμα και άνοιξε με βίαιο τρόπο, πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις, γεγονός που για μένα είναι θετικό, παρόλο που κάποιους μπορεί να τους δυσαρέστησε» πρόσθεσε εξηγώντας πως «θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση κάποια στιγμή έπρεπε να ανοίξει στην περιοχή. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε, ούτε να συντηρούμε μια κατάσταση η οποία δεν βολεύει κανέναν, ούτε τους συμπολίτες μας της πλειονότητας, ούτε τους συμπολίτες μας της μειονότητας». «Τώρα, τι προεκτάσεις θα έχει και αν θα γίνουν κάποια πράγματα, οφείλεται στους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι πρέπει πλέον να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί» ανέφερε για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκη πέραν του τι θα κάνει με τον Ερντογάν, το ζήτημα είναι  να κοιτάξει την περιοχή. Είμαστε από τις πιο υποανάπτυκτες περιοχές όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης συνολικότερα, έχουμε μετανάστες και από τη μειονότητα και από την πλειονότητα και τα προβλήματά μας είναι κοινά. Τα άλλα τα οποία θέτουν τρίτοι, είναι πλασματικά προβλήματα, άρα η λύση στα ερωτήματα που μας  απασχολούν είναι  ανάπτυξη,  ανάπτυξη, ανάπτυξη και τίποτα άλλο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.