Δημητρης Καρασταυρου: «Η αρχη εγινε και η πορεια θα εχει πολλες εκπληξεις τοσο για την Κομοτηνη οσο και τους οικισμους της»

Ο νυν αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού και εκ νέου υποψήφιος σε μια συζήτηση για τη συνολική εικόνα των αλλαγών που βρίσκονται εν εξελίξει στην πόλη μας, τους λόγους και τους στόχους των παρεμβάσεων

Μία συζήτηση για τον μετασχηματισμό μιας πόλης πάντα είναι πολλαπλώς ωφέλιμη. Πόσο μάλλον όταν συνομιλητής είναι ένας από τους ανθρώπους που έχει καίριο ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Έτσι και η συζήτησή μας με τον κ. Δημήτρη Καρασταύρου, νυν αντιδήμαρχο Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού μας έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουμε τη συνολική εικόνα των αλλαγών που βρίσκονται εν εξελίξει στην πόλη μας, τους λόγους και τους στόχους των παρεμβάσεων.

Από το κέντρο της πόλης προς τις γειτονιές και από εκεί στους οικισμούς, για πρώτη φορά ο ίδιος δίνει το στίγμα των όσων έγιναν, όσων εξελίσσονται και όσων σχεδιάζονται, αποδεικνύοντας πως η δημοτική αρχή σχεδιάζει και υλοποιεί συνεκτικά, συνολικά και με σχέδιο, και όχι ευκαιριακά και αποσπασματικά.

Δεν αποφεύγει μάλιστα να απαντήσει και στις μομφές που έχει εξαπολύσει η αντιπολίτευση, περί έλλειψης οράματος ή μηδαμινή υλοποίηση έργων. Όπως και σε κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών όπως οι θέσεις στάθμευσης, η προσβασιμότητα ή η δημιουργία νέας σχολικής στέγης αλλά και πρόσφατα ζητούμενα που η πρόσφατη επικαιρότητα έθεσε ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση και η ενεργειακή αυτονομία.

Διαβάστε τα βασικά σημεία της συνέντευξης ΕΔΩ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.