Διαφοροποιησεις και στους κυβερνητικους βουλευτες της ΠΑΜ-Θ

Για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων

Οριακά ενισχυμένη βγήκε η κυβέρνηση από την ψηφοφορία στη Βουλή επί του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα καθώς 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι» και 5 «παρών» έναντι των 32 «όχι», 5 «παρών» και μίας απουσίας που σημείωσε η κυβερνητική πλειοψηφία κατά την ψήφιση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη.

Βουλευτές που την περασμένη εβδομάδα είχαν επιλέξει το «όχι» ή το «παρών», διαφοροποίησαν τη στάση τους ψηφίζοντας είτε άρθρα, είτε επί της αρχής το νομοσχέδιο, είτε επιλέγοντας το «παρών» με την πιο ηχηρή ίσως μεταστροφή να είναι αυτή του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη που αυτή τη φορά άλλαξε στρατόπεδο και ψήφισε «ναι», θέλοντας να στείλει, όπως σημείωσε ο ίδιος, μήνυμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ και στήριξης στον Αλέξη Τσίπρα.

Πώς ψήφισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές της περιφέρειας

Όσο αφορά την εικόνα που παρουσίασαν οι βουλευτές του κυβερνητικού στρατοπέδου που εκλέχθηκαν στην Περιφέρεια μας επίσης υπήρχαν διαφοροποιήσεις. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, που είχε ψηφίσει «παρών» στην προηγούμενη διαδικασία, ψήφισε «ναι» επί της αρχής και όχι επί του δεύτερου άρθρου του νομοσχεδίου ενώ στην Καβάλα για το ΣΥΡΙΖΑ, η Αλεξάνδρα Τσανάκα, που είχε απουσιάσει, ψήφισε «όχι» επί της αρχής και του πρώτου άρθρου και «παρών» στο δεύτερο άρθρο.

«Όχι» ψήφισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Ηλίας Ιωαννίδης, όπως την προηγούμενη φορά και «Ναι» όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜΘ.

Σαφές το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την ψήφιση και του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων και την οριακή ενίσχυση του Ναι στην κυβερνητική πλειοψηφία έντονος ήταν ο προβληματισμός και τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη να μιλούν ανοιχτά για ρήγμα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη μετά το πέρας της ψηφοφορίας η οποία δήλωσε  «το ρήγμα στην ΚΟ είναι νομίζω σαφές. Από εδώ και πέρα θα ακολουθηθούν και οι συλλογικές διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πολιτικό πρόβλημα.» ενώ στο ερώτημα εάν θα παραπεμφθούν στα κοινοβουλευτικά όργανα για διαγραφή, εξήγησε πώς «θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, εννοώ οι συλλογικές διαδικασίες στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.»

Στον αντίποδα σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε πως «Όλα είναι μια χαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.